Accept af cookies fra bm.dk

Bm.dk benytter cookies til flere formål – fx til at forbedre brugernes oplevelse af hjemmesiden.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen skærper tilsynet med byggeriet af Metrocityringen efter problemer med arbejdsmiljøet og et højt antal arbejdsulykker.

15. maj 2014
Foto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com

Metrobyggeriet har store og vedvarende problemer med arbejdsmiljøet, og antallet af arbejdsulykker i forbindelse med byggeriet af Cityringen er en tredjedel højere end gennemsnittet inden for bygge- og anlægsbranchen. Derfor skærper beskæftigelsesminister Mette Frederiksen nu tilsynet med arbejdet.

Det betyder, at antallet af tilsynsførende fra Arbejdstilsynet i en periode på tre måneder oprustes fra tre til fem fuldtidsansatte. Er sikkerheden ikke forbedret herefter, vil den forstærkede indsats blive forlænget yderligere.

Siden byggeriet af Cityringens tunneller og stationer gik i gang i 2011 og frem til april i år, er der givet 358 reaktioner. Problemerne med sikkerheden og det høje antal ulykker fik i efteråret 2013 Arbejdstilsynet til at opruste fra to til tre fuldtidsansatte, der udelukkende fører tilsyn med metrobyggeriet. Det er det tilsyn, der skærpes yderligere med den nye indsats.