Accept af cookies fra bm.dk

Bm.dk benytter cookies til flere formål – fx til at forbedre brugernes oplevelse af hjemmesiden.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen forlænger det skærpede tilsynet med Metrobyggeriet, efter en opgørelse fra Arbejdstilsynet har vist, at der stadig er store problemer med sikkerheden.

17. september 2014
Foto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com

Der er fortsat alvorlige problemer med arbejdsmiljøet på Metrobyggeriet. Det viser en opgørelse over Arbejdstilsynets kontrolbesøg, og derfor forlænger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen nu perioden med skærpet tilsyn med yderligere tre måneder.

Opgørelsen fra Arbejdstilsynet viser, at Metrobyggeriet siden maj har modtaget 97 strakspåbud, som gives ved alvorlige arbejdsmiljøproblemer. Selvom der er tegn på, at antallet af arbejdsulykker på metrobyggeriet er på vej ned, er sikkerheden dermed stadig for dårlig.

For at øge sikkerheden på Metrobyggeriet besluttede beskæftigelsesministeren i maj at skærpe tilsynet med arbejdet. Årsagen var, at antallet af arbejdsulykker i forbindelse med byggeriet var en tredjedel højere end gennemsnittet inden for bygge- og anlægsbranchen. Den skærpede indsats betød, at antallet af tilsynsførende fra Arbejdstilsynet i en periode på tre måneder blev oprustet fra tre til fem fuldtidsansatte. Det er det tilsyn, som nu forlænges.