Accept af cookies fra bm.dk

Bm.dk benytter cookies til flere formål – fx til at forbedre brugernes oplevelse af hjemmesiden.

Det skal med et nyt lovforslag være dobbelt så dyrt, når virksomheder mere end én gang lader være at anmelde sig i Registret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT).

03. december 2014
Foto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com

Bøden for at overtræde anmeldepligten til Registret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT) fordobles anden gang, virksomheden overtræder anmeldepligten. Arbejdstilsynet får samtidig mulighed for at udstede administrative bødeforelæg i disse tilfælde. Det fremgår af et lovforslag, der netop er sendt i høring.

Lovforslaget udmønter en del af finanslovsaftalen for 2015, hvor regeringen, Enhedslisten og SF blev enige om at styrke indsatsen mod social dumping. Et af initiativerne er at fordoble bøden, når en virksomhed flere gange ikke anmelder sig i RUT. Fremover bliver bøden 20.000 kroner, når en virksomhed anden gang bliver taget i ikke at være registreret.

Udenlandske virksomheder, der leverer tjenesteydelser i Danmark, og som udstationerer medarbejdere i den forbindelse, har siden 1. maj 2008 haft pligt til at anmelde en række oplysninger til RUT.

Høringsfristen udløber 5. december 2014, og lovforslaget ventes at træde i kraft 1. marts 2015.

Læs mere om aftalen om at styrke indsatsen mod social dumping