Accept af cookies fra bm.dk

Bm.dk benytter cookies til flere formål – fx til at forbedre brugernes oplevelse af hjemmesiden.

03. januar 2017

Jakob Jensen er udnævnt som ny departementschef i Beskæftigelsesministeriet.
Han kommer fra en stilling som afdelingschef i Beskæftigelsesministeriet og har bred erfaring fra centraladministrationen.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen ser frem til samarbejdet:

”Jeg kender Jakob Jensen som en usædvanligt dygtig embedsmand, der besidder de mange kvaliteter, der skal til for at bestride jobbet. Det kræver ikke bare en stærk faglighed, men også solide lederegenskaber at stå i spidsen for en stor organisation som Beskæftigelsesministeriet. Jakob har begge dele, og jeg glæder mig meget til samarbejdet med ham som departementschef.”

Jakob Jensen er 42 år og er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet. Før han blev afdelingschef i Beskæftigelsesministeriet, var han direktør for Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering, afdelingschef i bl.a. Klima- og Energiministeriet, ministerråd ved den danske EU-repræsentation i Bruxelles og kontorchef i Socialministeriet.

Jakob Jensen udtaler:

”De mange meget dygtige medarbejdere i Beskæftigelsesministeriets koncern arbejder hårdt for, at flest muligt er en del af et sundt og dynamisk arbejdsmarked. Jeg kan ikke finde en mere meningsfuld opgave at stille mig i spidsen for, og jeg gør det med stor ydmyghed. Jeg vil gøre mit yderste for, at Beskæftigelsesministeriet på bedste faglige vis gør regeringens store politiske ambitioner til virkelighed. Jeg ser samtidig meget frem til et tæt samarbejde om beskæftigelsespolitikken med Folketinget samt de mange organisationer og interessenter på området”.

Jakob Jensen tiltræder straks jobbet og afløser Peter Stensgaard Mørch, der i dag er administrerende direktør i Københavns Kommunes Økonomiforvaltning.

Læs mere

CV for Jakob Jensen

 

Kontakt

Pressekontakt

T:
5123 2830