Accept af cookies fra bm.dk

Bm.dk benytter cookies til flere formål – fx til at forbedre brugernes oplevelse af hjemmesiden.

 

Skip navigation


Service navigation


Sidens værktøjer


Sygedagpenge

Sygedagpenge udbetales til personer, der er uarbejdsdygtige, og når uarbejdsdygtigheden skyldes sygdom. Sygemeldte kan modtage sygedagpenge i et år. Syv forlængelsesregler gør det muligt at få forlænget perioden.


Om sygedagpenge
Foto: Colourbox.com

Ny sygedagpengemodel

Regeringen indgik 18. december 2013 en aftale om en ny sygedagpengemodel med Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance.

Læs mere
hvor meget kontanthjælp?

Hvem kan få sygedagpenge og hvor længe?

Sygedagpenge udbetales til personer, der er uarbejdsdygtige, og når uarbejdsdygtigheden skyldes sygdom. Sygemeldte kan modtage sygedagpenge i et år inden for de seneste 18 måneder. I visse tilfælde er det muligt at forlænge perioden i et eller to år.

Læs mere
Flexicurity

Syv forlængelsesregler

Syv forlængelsesregler gør det muligt at få forlænget sygedagpengene udover de 52 uger, det som udgangspunkt er muligt at modtage sygedagpenge.

Læs mere
udbetaling af sygedagpange

Hvem betaler sygedagpenge?

Arbejdsgiveren udbetaler sygedagpenge eller løn de første 30 dage af sygemeldingen, hvis man er i arbejde og bliver syg. Efter den 30. fraværsdag udbetaler kommunen sygedagpenge til den sygemeldte eller refusion til arbejdsgiveren.

Læs mere
kommunen skal følge op

Kommuner skal følge op

Kommunerne skal følge op på alle sager om sygedagpenge. Inden udgangen af ottende sygeuge skal kommunen foretage den første opfølgning.

Læs mere

Kontaktinformation

Beskæftigelsesministeriet
|
Ved Stranden 8
|
1061 København K
|
Tlf.: 7220 5000
|
Fax: 3312 1378
|
E-mail:

Genveje