

Mangel på arbejdskraft
Regeringen, arbejdsmarkedets parter og KL har i oktober 2021 indgået en trepartsaftale, der på den korte bane skal bidrage til at afhjælpe manglen på arbejdskraft og få flere ind på arbejdsmarkedet.
Dansk økonomi står stærkt oven på coronakrisen. Den positive udvikling giver dog flere virksomheder udfordringer med at rekruttere den nødvendige arbejdskraft. I nogle brancher er manglen særligt stor. Det kan bremse væksten og fremgangen i hele Danmark.
Derfor har regeringen, arbejdsmarkedets parter og KL den 6. oktober 2021 indgået en trepartsaftale, der på den korte bane skal bidrage til at afhjælpe manglen på arbejdskraft og få flere ind på arbejdsmarkedet.
Med trepartsaftalen sættes der ind på fire centrale områder:
- Bedre match mellem ledige og virksomheder.
- Skærpede rådighedsregler for at sikre, at ledige søger og tager job.
- Styrket indsats for at få ledige seniorer tilbage i job.
- Hjælp til virksomheder til at rekruttere europæisk arbejdskraft.
Initiativer, der kan gennemføres uden lovændring, forventes at træde i kraft den 1. januar 2022. Hvor det er nødvendigt, vil regeringen hurtigst muligt søge tilslutning blandt Folketingets partier til at gennemføre initiativerne.
Lovgivning: Udmøntning af aftalen
De tre lovforslag, der udmønter aftalen, er vedtaget i Folketinget den 22. marts 2022.
Læs mere om lovforslag 115 A på Folketingets hjemmeside Læs mere om lovforslag 115 B på Folketingets hjemmeside Læs mere om lovforslag 115 C på Folketingets hjemmeside Læs pressemeddelelse "Forbud mod at spørge til alder i stillingsopslag vedtaget", 22. marts 2022