Spring over hovedmenu
Foto: Beskæftigelsesministeriet

Jeg flytter efter spændende opgaver

Målrettede karriereplaner har Andreas Lottrup aldrig haft. Den røde tråd i hans arbejdsliv har været spændende arbejdsopgaver, og jobbet i Koncernstyring i departementet med et stort politisk fokus er med til at give Andreas blod på tanden.

Andreas har aldrig gået direkte efter mere traditionelle juristjob. For ham handler det mere om at være der, hvor arbejdsopgaverne er spændende.

Som nyuddannet jurist tilbage i 2008 søgte han mod arbejdspladser, hvor opgaverne syntes mest spændende. Først var han ansat hos FDM, hvor han sad med forbrugerret og obligationsret. Derefter rykkede han til Arbejdsskadestyrelsen som sagsbehandler og videre til styrelsens ledelsessekretariat, indtil han endte i Beskæftigelsesministeriets departement i Koncernstyringsenheden, hvor han nu været i mere end to et halvt år.

- Den røde tråd i mit arbejdsliv har været at søge derhen, hvor opgaverne er spændende. Jeg har aldrig haft en egentlig karriereplan, hvor jeg har skullet igennem en masse led for at nå målet. For mig handler det mere om at have spændende arbejdsopgaver lige nu og her.

Døren står altid åben

Samarbejdet med kollegaerne vægter højt hos Andreas. Da han startede i departementet, tænkte han allerede fra start, at man skulle stå tidligt op for at følge med det høje faglige niveau. Men den høje faglighed giver også Andreas mulighed for en solid og faglig sparring med sine kollegaer, og så synes han generelt, at kulturen omkring sparring i Beskæftigelsesministeriet er rigtig god.

- Det kan godt blive sådan lidt en floskel det her med, at ”døren er altid åben”, men jeg oplever virkelig, at det er den her. Vi er gode i Beskæftigelsesministeriet til at bruge hinanden, for man ved jo godt, at vi er meget afhængige af hinanden for at opnå stærke faglige resultater. Nogle gange er det mig, der har brug for noget. Andre gange er det mine kollegaer, der har brug for et input fra mig.

Med et stort grin fortæller Andreas også om sit første formelle møde med ledelsen. En historie, han tydeligvis ikke havde planlagt at fortælle, for han lægger sin blok fra sig, hvor han ellers har skrevet en masse noter til interviewet. Da Andreas startede i departementet, var det varm sommer. Han havde i forvejen fået af vide, at der ofte er ret stille i ministeriet om sommeren. Alligevel blev han kaldt til et pludseligt møde med ledelsen. De sad alle i jakkesæt, og Andreas havde shorts og t-shirt på. Tøjet blev på ingen måde kommenteret, for i ministeriet er der højt til loftet, og fagligheden kommer først. Men Andreas sidder nu alligevel i dag i lange bukser og en skjorte.

Man lærer hele organisationen at kende

Andreas’ arbejde i Koncernstyring i departementet spænder meget bredt. Det består blandt andet i at understøtte, at alle dele af koncernen kan løse deres opgaver mest optimalt. For Andreas er det at være jurist blot én af mange kompetencer. Man skal også kunne tænke juraen sammen med den økonomiske styring, faglige mål og den politiske dagsorden.

- Det gode ved netop at være i Koncernstyringsenheden er, at man kommer til at kende Beskæftigelsesministeriet rigtig godt, og at man får en meget bred faglighed. Vi sidder jo og kigger meget bredt ud over hele koncernen – fra den økonomiske styring til dialogen med styrelserne om faglige mål og resultater. Det er fedt at få et så stort kendskab til hele Beskæftigelsesministeriet.

Derudover arbejder Andres med diverse udviklingsopgaver. Senest har han blandt andet siddet med flytningen af Arbejdsskadestyrelsen til ATP.

- Min opgave med flytningen var blandt andet sammen med Kammeradvokaten at afdække hele den juridiske del i forhold til flytningen. Efterfølgende stod Koncernstyring i spidsen for implementeringen – der er både lovgivning, HR, tilpasning af forretningsområder, økonomi og IT, der skal på plads for at få det hele til at balancere inden for tidsplanen. Det har været spændende fagligt at være med til.

I sidste ende handler det om at understøtte regeringens arbejde

Andreas fandt hurtigt ud af, at der fulgte spændende opgaver med, når man bevæger sig i en politisk retning, hvor man kan få stor indflydelse på de politiske processer, og se hvordan ord kan blive til handling. Han kan gode lide at være så tæt på den politiske proces, at han kan se sit arbejde blive omsat til politisk handling og sommetider så tæt på, at han kan se sine egne ord blive citeret på skrift eller i tale.

- Helt grundlæggende kræver vores demokrati jo, at der er nogen, der kan hjælpe regeringen med at administrere og håndtere den magt, de har fået. Og det er vores job som embedsmænd.