Spring over hovedmenu

Ledige stillinger i Beskæftigelsesministeriet

Her finder du vores ledige stillinger. Ansøgningsprocessen foregår altid via vores elektroniske rekrutteringssystem. Dine oplysninger slettes efter seks måneder.

Forsker til eksponeringsmålinger på arbejdspladser og fysisk-kemisk karakterisering af materialer

Har du erfaring med måling af partikler og støv på arbejdspladser? Kan du karakterisere partikler og fibre med optisk og elektron mikroskopi? Har du erfaring med EU-projekter? Kan du formidle videnskabelige resultater i internationale tidsskrifter? Så har vi en spændende stilling i Kemisk Arbejdsmiljø.

Vi arbejder for et sundt og dynamisk arbejdsmarked
I Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø forsker vi i emner, der har betydning for arbejdsmiljø og arbejdsrelateret helbred nu og i fremtiden. Som en sektorforskningsinstitution inden for Beskæftigelsesministeriet er det også vores opgave at overvåge og evaluere udviklingen i arbejdsmiljøet samt at pege på nye risici. Vi uddanner nye forskere og formidler vores forskningsresultater i anerkendte tidsskrifter. Vi formidler den forskningsbaserede viden til arbejdspladser, myndigheder, arbejdsmarkedets parter og rådgivere på arbejdsmiljøområdet. Derved bidrager vi til at forbedre arbejdsmiljøet i Danmark.

Du kan læse mere om os på www.arbejdsmiljoforskning.dk.  

Vær med til at afdække udsættelsen for støv og partikler på arbejdspladser
Vi forventer at du har en relevant PhD grad og nogle års erfaring som post.doc. Desuden at du har dokumenteret forskning med måling af partikler og støv i laboratorieopstillinger og eksponeringsmålinger på arbejdspladser og fysisk-kemisk karakterisering af materialer og opsamlet støv. Det vil være en fordel, hvis du har erfaring med deltagelse i EU-finansierede forskningsprojekter, samt udvikling af OECD guidelines indenfor støvningstest af pulvere af materialer på nanoform.

Bliv vores nye kollega
Arbejdsopgaverne vil være inden for følgende områder og derfor søger vi en kollega, med følgende erfaringer:

  • Måling med både simple og avancerede instrumenter til måling af støv og nanopartikler på arbejdspladser og i forsøgsopstillinger.
  • Fysisk-kemisk karakterisering af partikler og fibre opsamlet på filtre vha. optisk og elektron mikro-skopi samt kemiske metoder (f.eks. ICP og XRF).
  • Støvningstest af pulvere og fibre og tilhørende beregninger efter metoden EN17199-4:2019.
  • Test og bestemmelse af emissionsrater (f.eks. fra laboratorie- og arbejdsprocesser).
  • Estimering af tekniske foranstaltningers beskyttelsesfaktorer fra laboratorie-opstillinger og målinger på arbejdspladser.
  • Test af værktøjer til estimering af eksponering og beskyttelse i arbejdsmiljøet.
  • Publicering i videnskabelige tidsskrifter.
  • Deltagelse og udvikling af projektansøgninger på EU og OECD niveau.

Ud over disse faglige krav ønsker vi en kollega med gode sociale egenskaber, der er dygtig til at samarbejde på alle niveauer og instruere og oplære studenter, teknikere og forskerkollegaer efter behov. Da en del af arbejdet vil omfatte udvikling af internationale guidelines og lede opgaver i EU-projekter, er det vigtigt, at du er i stand til at arbejde og nå konsensus i et internationalt miljø med forskellige faglige standpunkter.

Vi finder løsninger sammen
Som en del af Beskæftigelsesministeriet er Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø med til at sætte rammerne for menneskers arbejdsliv, og vi er derfor forpligtet til at finde de bedste løsninger. Dem finder vi i fællesskab. Hos os er dørene åbne og barriererne lave. Vi deler vores viden og giver hinanden med- og modspil, så ideerne skærpes, inden de bliver til fælles løsninger.

Hos os kommer du til at arbejde sammen med fagligt dygtige og dedikerede kolleger i en hverdag med højt tempo og store udfordringer. Hver dag byder på nye problemstillinger, og du skal derfor være parat til at tage opgaver ind fra højre og sætte hele dit faglige register i spil. Til gengæld får du gode muligheder for at gøre en positiv forskel for menneskers arbejdsliv.

Løn- og ansættelsesvilkår
Stillingen er en 3-årig tidsbegrænset fultidsstilling. Vi vil gerne have, at du starter 15. august 2019.

Du bliver ansat som forsker efter overenskomsten for akademikere i staten og cirkulære om stillingsstruktur for videnskabeligt personale med forskningsopgaver ved sektorforskningsinstitutioner.

Spørgsmål og ansøgning
Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte forskningschef Lars Andrup på tlf.nr. 3916 5223 eller professor Keld Alstrup Jensen på tlf.nr. 3916 5302.

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, er du velkommen til at kontakte HR partner Rikke Dahl Ledertoug i Beskæftigelsesministeriets Koncern HR på tlf.nr. 7220 5257.

Alle interesserede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Send din ansøgning, cv og eksamenspapirer elektronisk senest torsdag den 20. juni 2019.

 

Send ansøgning