Spring over hovedmenu

Ledige stillinger i Beskæftigelsesministeriet

Her finder du vores ledige stillinger. Ansøgningsprocessen foregår altid via vores elektroniske rekrutteringssystem. Dine oplysninger slettes efter seks måneder.

Tilsynsførende til tilsyn med risikovirksomheder (SEVESO) i Tilsynscenter Syd

Vil du være med til at sikre et sundt og sikkert arbejdsmiljø på danske virksomheder? Og har du erfaring indenfor procesanlæg, reguleringsteknik eller kemi? Så har vi en spændende stilling som tilsynsførende i Tilsynscenter Syd i Kolding, hvor du skal føre tilsyn med risikovirksomheder i hele landet.

Vi arbejder for et sundt og dynamisk arbejdsmarked
Arbejdstilsynet er den danske myndighed på arbejdsmiljøområdet. Vores mål er at fremme et sundt, sikkert og udviklende arbejdsmiljø på de danske arbejdspladser. Vi fører tilsyn med, at virksomhederne skaber gode rammer for deres medarbejdere, og herved forebygger at ansatte nedslides, kommer til skade eller får stress. Det er en gevinst for både medarbejdere, virksomheden og samfundet.

Vores forebyggende og vejledende arbejde bygger altid på den nyeste evidensbaserede viden om området – kritisk reflekteret og drøftet i et forum af fagligt højt kvalificerede kolleger.

Du kan læse mere om os på www.amid.dk.      

Vær med til at flytte arbejdsmiljø på risikovirksomheder
Arbejdstilsynets opgave med tilsyn og kontrol af risikovirksomheder omhandler forebyggelse af større uheld som fx udslip, brand eller eksplosion af større omfang som følge af ukontrollerede hændelsesforløb og er forankret i bekendtgørelsen om ”Kontrol med arbejdsmiljøet ved risiko for større uheld med farlige stoffer”. https://amid.dk/regler/bekendtgoerelser/kontrol-risiko-stoerre-uheld-farlige-stoffer-370/

Sagsbehandlingen omfatter en kortlægning af det konkrete anlæg, herunder en vurdering af virksomhedens forebyggende sikkerhedsforanstaltninger og virksomhedens sikkerhedsniveau. Sagsbehandlingen sker i et samarbejde med såvel virksomheden som med øvrige relevante myndigheder på området fx Miljømyndigheder, det lokale beredskab, Politiet og Beredskabsstyrelsen. Du kan læse mere om risikovirksomheder her: https://mst.dk/erhverv/industri/risikovirksomheder/

Risikosagsbehandlingen er en spændende helhedsorienteret opgave, der sker i samarbejde med andre risikomyndigheder, hvor det primære fokus er forebyggelse af større uheld med farlige stoffer. Du skal forvente, at omkring 2/3 af din arbejdstid skal anvendes på forberedelse og afrapportering, det er derfor vigtigt at have lysten til at fordybe dig kombineret med evnen til at prioriterer og afslutte sagsbehandlingen.

I Tilsynscenter Syd er vi 115 medarbejdere, heraf ca. 70 tilsynsførende. Du bliver en del af et fagligt stærkt team på 8 tilsynsførende på SEVESO området, og du indgår i en afdeling med 13 kollegaer, som du videndeler og sparrer med om de arbejdsmiljøfaglige opgaver.

Bliv vores nye kollega
Vi forestiller os, at du:

  • er procesingeniør, maskiningeniør, kemiingeniør eller lignende, men vi modtager også gerne ansøgninger fra kandidater med andre kompetencer inden for maskine-, proces- og kemiområdet
  • har myndighedserfaring og erfaring med længerevarende sagsbehandling og opfølgning på aftaler
  • har gode formuleringsevner og kompetencer på det skriftlige område, idet kommunikation med både virksomheder og andre myndigheder fortrinsvis er af skriftlig karakter
  • har en systematisk tilgang til den skriftlige sagsbehandling, idet det skriftlige materiale, du som tilsynsførende skal sætte dig ind i, er forholdsvis omfattende
  • har interesse for tværfaglige arbejdsmiljøproblemstillinger
  • er positiv og konstruktiv i dit samarbejde både internt og eksternt og har forståelse for at arbejde i en politisk styret organisation
  • kan arbejde selvstændigt, men samtidigt er en udpræget holdspiller
  • er ansvarsfuld og trives i en hverdag hvor tingene går stærkt

Vi finder løsninger sammen
Som en del af Beskæftigelsesministeriet er Arbejdstilsynet med til at sætte rammerne for menneskers arbejdsliv, og vi er derfor forpligtet til at finde de bedste løsninger. Dem finder vi i fællesskab. Hos os er dørene åbne og barriererne lave. Vi deler vores viden og giver hinanden med- og modspil, så ideerne skærpes, inden de bliver til fælles løsninger.

Hos os kommer du til at arbejde sammen med fagligt dygtige og dedikerede kolleger i en hverdag med højt tempo og store udfordringer. Hver dag byder på nye problemstillinger, og du skal derfor være parat til at tage opgaver ind fra højre og sætte hele dit faglige register i spil. Til gengæld får du gode muligheder for personlig udvikling og at gøre en positiv forskel for menneskers arbejdsliv.

Løn- og ansættelsesvilkår 
Stillingen er en fast fuldtidsstilling. Vi vil gerne have, at du starter snarest eller senest den 1. februar 2020.

Du bliver ansat som tilsynsførende efter den relevante overenskomst i staten i henhold til din uddannelsesmæssige baggrund. Lønnen kan derfor være forskellig fra tilsynsførende til tilsynsførende afhængig af hvilken uddannelsesmæssig baggrund man har.

Der er mulighed for at udføre arbejdsopgaverne på distance fra din bopæl.

Spørgsmål og ansøgning 
Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte tilsynschef Morten Vestergaard tlf. nr. 7220 9651.

Alle interesserede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Send din ansøgning, cv og eksamenspapirer elektronisk via ansøgningslinket senest torsdag den 21. november 2019 kl. 12.

Vi forventer at holde samtaler i uge 47 – 48.   

Send ansøgning