Spring over hovedmenu

Ledige stillinger i Beskæftigelsesministeriet

Her finder du vores ledige stillinger. Ansøgningsprocessen foregår altid via vores elektroniske rekrutteringssystem. Dine oplysninger slettes efter seks måneder.

Akademiker med interesse for vidensudvikling og formidling af forskning på beskæftigelsesområdet

Vil du være med til at opsamle, udvikle og formidle viden om effekter af beskæftigelsespolitiske indsatser? Brænder du for at bygge viden om, hvad der virker, og har du stor viden om kvantitative metoder, kan lide at arbejde med data og kan styre et projekt fra start til slut, så har vi en spændende stilling i Videns- og Analysecentret.

 

Vi arbejder for et sundt og dynamisk arbejdsmarked
I Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har vi ansvar for at skabe det bedst mulige grundlag for et sundt, dynamisk og effektivt arbejdsmarked, hvor flest mulige har job eller uddanner sig, og hvor virksomheder på alle niveauer har adgang til de medarbejdere de har brug for – ufaglærte, faglærte, eller højt specialiserede vidensmedarbejdere. 

Vores arbejdsfelt er bredt og varieret og spænder fra at tilvejebringe og udvikle et kvalificeret vidensgrundlag for arbejdsmarkedspolitiske beslutninger, til implementering af beskæftigelsespolitikken i dialog med vores mange samarbejdspartnere. Alt hvad vi beskæftiger os med kvalificeres af høje faglige standarder og evidensbaseret viden, der på en gang skal forankre og inspirere de politiske beslutninger og omsætningen af dem til administrerbar dagligdag med betydning for millioner af mennesker. 

Du kan læse mere om os på www.star.dk

Vær med til at skabe og udbrede viden om beskæftigelsesindsatsen
Du bliver en del af Vidensteamet i Videns- og Analysecentret. Vi er garant for, at beskæftigelsespolitikken i Danmark altid føres på et solidt fundament af viden om, hvad der virker i beskæftigelsesindsatsen. Vi opsamler og udvikler viden om effekter af beskæftigelsespolitiske indsatser, og formidler vores viden til ministeren og folketinget, som beslutter beskæftigelsespolitikken, og kommunerne der udfører beskæftigelsespolitikken i praksis. Opsamling af den eksisterende effektbaserede viden sker fx gennem litteraturreviews og strukturering af effektbaserede studier i styrelsens vidensbank www.jobeffekter.dk. På områder hvor der er begrænset viden, udvikler vi ny viden gennem effektbaserede studier, enten i form af randomiserede kontrollerede forsøg eller andre effektbaserede studier, herunder økonometriske effektstudier.

Du skal indgå bredt i teamets arbejdsopgaver, herunder især:

  • Opsamling af viden om effekter fx via gennemførelse af litteraturreviews i samarbejde med forskere
  • Modning og analyser af nye registerdata. Fx rens, test og analyser af borgernes klikdata på jobnet.dk. Analyser af sagsbehandlerdata mm.
  • Udvikling af ny viden om effekter fx via udvikling af forsøgsdesign, gennemførelse af randomiserede kontrollerede forsøg (RCT), effektanalyser mv.
  • Formidling af viden om effekter via ledelsesunderstøttende it-værktøjer fx Jobeffekter og samarbejde med policykontorer om politikudvikling – og formidling.
  • Betjening af minister og departement og samarbejde med andre ministerier, organisationer mv., herunder beslutningsgrundlag for policyinitiativer på baggrund af analyser og viden om effekterne af indsatserne i beskæftigelsespolitikken

I tillæg hertil vil du blive tilknyttet og få særskilt ansvar for én eller flere af teamets aktuelle fokusområder for vidensudviklingen. Du skal derfor styre projekter og samarbejde mellem mange aktører, interne såvel som eksterne. 

Bliv vores nye kollega
Vi forestiller os, at du:

  • har en relevant akademisk uddannelse (fx cand.polit., cand.oecon., cand.soc., cand.scient.pol., cand.scient.bibl., cand.scient.san.publ. eller lign.)
  • har interesse for vidensudvikling og formidling af forskning på beskæftigelsesområdet
  • har erfaring med effektanalyser, som fx RCT, analyser med brug af metoder som difference-in-difference, propensity score matching, regression disconuity design, varighedsanalyser mv.
  • er selvstændig, initiativrig og udadvendt,
  • har stor arbejdskapacitet samt evne og vilje til at nå resultater på et højt kvalitetsniveau.

Du må gerne have erfaring fra en lignende stilling i en politisk ledet virksomhed eller anden relevant stilling, men du kan også fint være en fagligt stærk nyuddannet profil.

Vi finder løsninger sammen
Som en del af Beskæftigelsesministeriet, er Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering med til at sætte rammerne for menneskers arbejdsliv, og vi er derfor forpligtet til at finde de bedste løsninger. Dem finder vi i fællesskab. Hos os er dørene åbne og barriererne lave. Vi deler vores viden og giver hinanden med- og modspil, så ideerne skærpes, inden de bliver til fælles løsninger.

Hos os kommer du til at arbejde sammen med fagligt dygtige og dedikerede kolleger i en hverdag med højt tempo og store udfordringer. Hver dag byder på nye problemstillinger, og du skal derfor være parat til at tage opgaver ind fra højre og sætte hele dit faglige register i spil. Til gengæld får du gode muligheder for at gøre en positiv forskel for menneskers arbejdsliv.

Løn- og ansættelsesvilkår
Stillingen er en fuldtidsstilling som barselsvikariat. Stillingen er for 12 mdr. Vi vil gerne have, at du starter hurtigst muligt. Du bliver ansat som fuldmægtig efter overenskomsten for akademikere i staten. Dit daglige arbejdssted er Njalsgade 72A, 2300 Københavns S.

Spørgsmål og ansøgning
Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte kontorchef Thomas Gross Havsager på tlf.nr. 72 21 77 74 eller Teamleder for Vidensteam Simon Lamech på tlf.nr. 72 21 77 72.

Alle interesserede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Send din ansøgning elektronisk via linket nedenfor. Vi skal have din ansøgning, cv og eksamenspapirer senest den 25. februar 2020 kl. 12

Vi forventer, at afholde samtaler i uge 9 og 10

Send ansøgning