Spring over hovedmenu

Ledige stillinger i Beskæftigelsesministeriet

Her finder du vores ledige stillinger. Ansøgningsprocessen foregår altid via vores elektroniske rekrutteringssystem. Dine oplysninger slettes efter seks måneder.

Erfaren akademiker til ministerbetjening på det beskæftigelsespolitiske område

Interesserer du dig for beskæftigelsespolitik? Og vil du være med til at arbejde med centrale politikområder, der har stor betydning for det danske velfærdssamfund og danskernes arbejdsliv? Så har vi en spændende stilling i Center for Arbejdsliv.

 

Vi arbejder for et sundt og dynamisk arbejdsmarked
I Beskæftigelsesministeriets departement arbejder vi dagligt og tæt sammen med ministeren om at omsætte politikernes visioner til faktiske løsninger, som borgerne mærker i deres hverdag. Sammen med styrelserne har vi ansvaret for altid at give ministeren det bedst mulige grundlag af relevant og tilgængelig viden at træffe sine beslutninger på. Det er vores kerneopgave at understøtte ministeren og Folketinget ved rettidigt at afsøge, gennemarbejde, analysere og forberede materiale på højt fagligt niveau og indgå i saglig dialog om det. Som departement er det samtidigt vores opgave at sætte retning for hele ministerområdet. Og det gør vi via effektiv styring og ledelse. 

Her kommer du altså helt ind i centrum af den faglige og politiske proces og får fingrene ned i problemstillinger og løsninger, som involverer milliarder af skattekroner og får mærkbare konsekvenser for tusindvis af mennesker. 

Du kan læse mere om os på www.bm.dk. 

Vær med til at sætte retning for udviklingen af det danske arbejdsmarked
I Center for Arbejdsliv betjener og rådgiver vi beskæftigelsesministeren og bidrager til politikudvikling inden for den del af beskæftigelsespolitikken, der vedrører danskernes arbejdsliv. Det handler om danskernes arbejdsmiljø, forebyggelse af skader og sygdom som følge af arbejdet, arbejdsskadeerstatninger, indsatsen mod social dumping, initiativer for at nedbringe sygefravær, arbejdsret og -vilkår og meget mere. 

Som vores nye kollega bliver ministerbetjening din kerneopgave, og du skal som led heri:  

 • bidrage til, at ministeren træffer beslutninger på skarpt, fagligt velfunderet grundlag, der er skåret politisk rigtig til
 • bidrage til udviklingen af politiske udspil og koordinere forhandlingsforløb om reformer-, lovforslag, samråd mv.
 • understøtte at beslutninger og aftaler truffet af forligskredsen på området bliver til virkelighed
 • være en del af strategiske udviklingsprojekter på området.

Bliv vores nye kollega
Vi forestiller os, at du:

 • er cand.scient.pol., cand.scient.adm., cand.jur., cand.polit. eller lignende
 • har erfaring fra en politisk styret organisation
 • har et højt fagligt niveau og politisk tæft og interesse
 • er analytisk stærk og har evnen til både at bevare overblikket og have styr på detaljerne
 • kan tænke og handle kreativt, men samtidig være systematisk, grundig og præcis
 • er god til at formidle komplekst materiale kort og let forståeligt
 • har en stor arbejdskapacitet og kan nå resultater af høj kvalitet med korte deadlines
 • er god til at samarbejde med andre.

Har du kendskab til beskæftigelsespolitik og interesselandskabet på arbejdsmarkedet er det en fordel, men ikke en forudsætning.

Vi finder løsninger sammen
Som en del af Beskæftigelsesministeriet er departementet med til at sætte rammerne for menneskers arbejdsliv, og vi er derfor forpligtet til at finde de bedste løsninger. Dem finder vi i fællesskab. Hos os er dørene åbne og barriererne lave. Vi deler vores viden og giver hinanden med- og modspil, så ideerne skærpes, inden de bliver til fælles løsninger.

Hos os kommer du til at arbejde sammen med fagligt dygtige og dedikerede kolleger i en hverdag med højt tempo og store udfordringer. Hver dag byder på nye problemstillinger, og du skal derfor være parat til at tage opgaver ind fra højre og sætte hele dit faglige register i spil. Til gengæld får du gode muligheder for at gøre en positiv forskel for menneskers arbejdsliv.

Løn- og ansættelsesvilkår
Stillingen er en fast fuldtidsstilling. Vi vil gerne have, at du starter snarest muligt og senest den 1. august 2020.

Du bliver ansat som fuldmægtig eller konsulent efter overenskomsten for akademikere i staten. 

Spørgsmål og ansøgning
Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte kontorchef Randi Frydensberg Hede på tlf. nr. 4010 9876.

Alle interesserede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen. 

Send din ansøgning, cv og eksamenspapirer elektronisk senest torsdag den 5. juni 2020 kl. 12. 

Vi forventer at afholde samtaler den 10-11. juni 2020.

Send ansøgning