Spring over hovedmenu

Ledige stillinger i Beskæftigelsesministeriet

Her finder du vores ledige stillinger. Ansøgningsprocessen foregår altid via vores elektroniske rekrutteringssystem. Dine oplysninger slettes efter seks måneder.

Datamanager med analyseopgaver til arbejdsmiljøområdet

Skal du være med til at drive udviklingen med Big Data og udvikle fremtidens forskning i arbejdsmiljø? Har du lyst til både at fungere som datamanager og analytiker? Så har vi en spændende stilling i Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

 

Vi arbejder for et sundt og dynamisk arbejdsmarked

I Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø forsker vi i emner, der har betydning for arbejdsmiljø og arbejdsrelateret helbred nu og i fremtiden. Som en sektorforskningsinstitution inden for Beskæftigelsesministeriet er det også vores opgave at overvåge og evaluere udviklingen i arbejdsmiljøet samt at pege på nye risici. Vi uddanner nye forskere og formidler vores forskningsresultater i anerkendte tidsskrifter. Vi formidler den forskningsbaserede viden til arbejdspladser, myndigheder, arbejdsmarkedets parter og rådgivere på arbejdsmiljøområdet. Derved bidrager vi til at forbedre arbejdsmiljøet i Danmark.

Du kan læse mere om os på www.nfa.dk 

 

Bliv en del af analyse- og dataenheden

Her vil du indgå i forskningsprojekter og i analyseopgaver. Vi arbejder med store datamængder, hvor vi typisk kombinerer egne data med registerdata. Data anvendes til både forskning og myndighedsbetjening. Vi har ambitioner om at styrke vores data-infrastruktur og udvikle nye analytiske tilgange i form af bl.a. prædikative modeller, Machine Learning, AI m.fl.

Stillingen er todelt. Dels vil du fungere som datamanager og have en central rolle i at klargøre og dokumentere data til forskningsprojekter. Vi forventer at du kan samarbejde med forskere om at se mulighederne i store datasæt. Yderligere forventer vi at du kan bidrage til at udvikle vores data-infrastruktur til fremtidens arbejdsmiljøforskning. Data management-funktionen vil optage ca. en tredjedel af din tid.

Dels vil du fungere som analytiker. Her vil du både indgå i forskningsopgaver og analyseopgaver for Beskæftigelsesministeriet og Arbejdstilsynet. Dine opgaver vil være at berige projekter med stærke færdigheder inden for kvantitative metoder, såvel deskriptive som inferentielle. Ligeledes forventes du at indgå i udviklingsopgaver, hvor nye kvantitative metoder skal udvikles og afprøves. Analyse-funktionen vil optage ca. to tredjedele af din tid.

Du vil indgå i en gruppe med andre datamanagere, analytikere og statistikere. Gruppen samarbejder både med forskningscenterets direktionssekretariat om myndighedsbetjening og med forskere i projekter, der omfatter primært epidemiologiske data. Vi forventer, at enheden ligeledes skal forankre et nyt forskningsområde om arbejdsmiljøøkonomi.

Du kommer bl.a. til at arbejde med:

 • Klargøring af nye databaser
 • Databasehåndtering og datakoblinger
 • Datadokumentation
 • Gennemføre statistiske analyser
 • Udvikling og afprøvning af nye metodiske tilgange
 • Bidrag til rapport- og videnskabelig artikelskrivning
   

Bliv vores nye kollega

Vi forestiller os, at du brænder for at udvikle din og NFAs kapacitet inden for Big Data, og har følgende kvalifikationer:

 • Har en relevant akademisk uddannelse inden for kvantitative metoder
 • Har stærke analytiske kompetencer
 • Har en bred og dyb kvantitativ værktøjskasse
 • Har dokumenteret erfaring med håndtering af store datamængder i SAS, og programmerings erfaring i SAS herunder SQL
 • Har erfaring med håndtering og kobling af flere forskellige typer af datakilder, for eksempel registre og spørgeskemaundersøgelser
 • Har erfaring med standardiseret opsætning af både mappestruktur og datasæt
 • Har erfaring med forskellige Big Data Analytics tilgange
 • Kan kommunikere tydeligt i både skrift og tale på dansk såvel som engelsk
 • Er i stand til både at have blik for detaljer og for deres betydning i større sammenhæng
 • Kan både arbejde alene og indgå i projektgrupper

Det vil desuden være en fordel, hvis du har erfaring med R, Python og Excel.

 

Vi finder løsninger sammen

Som en del af Beskæftigelsesministeriet, er Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø med til at sætte rammerne for menneskers arbejdsliv, og vi er derfor forpligtet til at finde de bedste løsninger. Dem finder vi i fællesskab. Hos os er dørene åbne og barriererne små. Vi deler vores viden og giver hinanden med- og modspil, så ideerne skærpes, inden de bliver til fælles løsninger.

Hos os kommer du til at arbejde sammen med fagligt dygtige og dedikerede kolleger i en hverdag med højt tempo og store udfordringer. Hver dag byder på nye problemstillinger, og du skal derfor være parat til at tage opgaver ind fra siden og sætte hele dit faglige register i spil. Til gengæld får du gode muligheder for at gøre en positiv forskel for menneskers arbejdsliv.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingen er en fast fuldtidsstilling. Vi vil gerne have, at du starter den 1. november 2020, eller hurtigst muligt. Du bliver ansat som akademisk medarbejder efter overenskomsten for akademikere i staten.

 

Spørgsmål og ansøgning

Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte seniorforsker Mari-Ann Flyvholm på tlf.nr. 3916 5280, eller direktør Steffen Bohni tlf.nr. 3916 5204.

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, er du velkommen til at kontakte HR Partner Rikke Dahl Ledertoug i Beskæftigelsesministeriets HR på tlf.nr. 2250 3487.

Alle interesserede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Send din ansøgning, cv og eksamenspapirer elektronisk senest mandag den 21. september 2020.

 

Send ansøgning