Spring over hovedmenu

Ledige stillinger i Beskæftigelsesministeriet

Her finder du vores ledige stillinger. Ansøgningsprocessen foregår altid via vores elektroniske rekrutteringssystem. Dine oplysninger slettes efter seks måneder.

Kontorchef til Center for Arbejdsmarkedspolitik i departementet

Motiveres du af at stå i spidsen for komplekse opgaver, der involverer mange interessenter? Har du politisk flair, og har du erfaring med at agere på et område med stor politisk bevågenhed? Så har vi en spændende stilling som kontorchef i Center for Arbejdsmarkedspolitik.

 

Vi arbejder for et sundt og dynamisk arbejdsmarked  

I Beskæftigelsesministeriets departement arbejder vi dagligt og tæt sammen med ministeren om at omsætte politikernes visioner til faktiske løsninger, som borgerne mærker i deres hverdag. Sammen med styrelserne har vi ansvaret for altid at give ministeren det bedst mulige grundlag af relevant og tilgængelig viden at træffe sine beslutninger på. Det er vores kerneopgave at understøtte ministeren og Folketinget ved rettidigt at afsøge, gennemarbejde, analysere og forberede materiale på højt fagligt niveau og indgå i saglig dialog om det. Som departement er det samtidigt vores opgave at sætte retning for hele ministerområdet. Og det gør vi via effektiv styring og ledelse.

Her kommer du altså helt ind i centrum af den faglige og politiske proces og får fingrene ned i problemstillinger og løsninger, som involverer milliarder af skattekroner og som har stor betydning for tusindvis af mennesker.

Du kan læse mere om os på www.bm.dk

 

Ledelse, politik og samarbejde

Afdelingen varetager primært opgaver vedrørende den aktive arbejdsmarkedspolitik. Vi varetager udvikling, udarbejdelse og kommunikation af større politiske reformer og politikudspil, ligesom vi har ansvaret for at styre, koordinere og kvalitetssikre ministersagerne på området.  

Som kontorchef i Center for Arbejdsmarkedspolitik bliver du en del af en spændende hverdag, der stiller store krav til dit overblik og din evne til at prioritere. I afdelingen er der 23 medarbejdere, to kontorchefer (hvor af du vil være den ene) og en afdelingschef, som du refererer til.

Afdelingens primære arbejdsområder er blandt andet en række store ydelsesområder (førtidspension, fleksjob, kontanthjælp, dagpenge og sygedagpenge) og den aktive indsats i jobcentre og a-kasser for at hjælpe ledige og sygemeldte i job. Af aktuelle sager i centret kan nævnes, gennemskrivning af lovgivningen på dagpengeområdet, kritisk gennemgang af de store reformer på beskæftigelsesområdet, sekretariatsbetjening af Ydelseskommissionen og udmøntning af aftaler om en forenklet beskæftigelsesindsats samt to aftaler, der styrker opkvalificering af ledige og beskæftigede.  

Center for Arbejdsmarkedspolitik har herudover et tæt samarbejde med Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), når det gælder ministersager på det arbejdsmarkedspolitiske område, i arbejdet med at implementere de store reformer og større policyprojekter.

Som kontorchef bliver dine vigtigste opgaver sammen med kontorets anden kontorchef at:  

 • varetage det daglige ledelses- og personaleansvar for 23 medarbejdere.
 • skabe rammerne for et stærkt fagligt miljø, nytænkning og høj kvalitet i opgaveløsningen.     
 • omsætte idéer og visioner til konkret handling og sikre fagligt solide beslutningsgrundlag.
 • være faglig sparringspartner for dine medarbejdere og kolleger.
 • medvirke til at fastholde og udvikle gode samarbejdsrelationer med vores interessenter og samarbejdspartnere.  

 

Bliv vores nye kollega

Vi forestiller os, at du:  

 • har analytisk sans og stærke kommunikative kompetencer  
 • er ambitiøs, nytænkende og udviklingsorienteret
 • har erfaring med politisk betjening og besidder politisk tæft  
 • har gode proceskompetencer og formår at planlægge, koordinere og styre en stor variation af opgaver
 • er god til at samarbejde på tværs – såvel internt i ministeriet som med eksterne samarbejdspartnere.
 • er cand.scient.pol., cand.polit., cand. oecon. eller lignende - gerne suppleret med en lederuddannelse.  

Det er en fordel, hvis du har ledelseserfaring og kendskab til beskæftigelsesområdet, men det er ikke et krav.  

 

Vi finder løsninger sammen  

Som en del af Beskæftigelsesministeriet, er departementet med til at sætte rammerne for menneskers arbejdsliv, og vi er derfor forpligtet til at finde de bedste løsninger. Dem finder vi i fællesskab. Hos os er dørene åbne og barriererne lave. Vi deler vores viden og giver hinanden med- og modspil, så ideerne skærpes, inden de bliver til fælles løsninger.  

Hos os kommer du til at arbejde sammen med fagligt dygtige og dedikerede kolleger i en hverdag med højt tempo og store udfordringer. Hver dag byder på nye problemstillinger, og du skal derfor være parat til at tage opgaver ind fra højre og sætte hele dit faglige register i spil. Til gengæld får du gode muligheder for at gøre en positiv forskel for menneskers arbejdsliv.  

 

Løn- og ansættelsesvilkår  

Stillingen er en fuldtidsstilling. Vi vil gerne have, at du starter senest den 1. november 2020.

Du ansættes efter rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten med aflønning i løngruppe 1 (lønramme 37). Ansættelse sker som udgangspunkt på åremål for en 5-årig periode. Der er mulighed for forhandling af kvalifikationstillæg. Hvis du er tjenestemand i forvejen, vil ansættelse kunne ske som tjenestemand.

 

Spørgsmål og ansøgning  

Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte kommende afdelingschef for Center for Arbejdsmarkedspolitik Peter Thorgaard på tlf.nr. 7237 1097.  

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, er du velkommen til at kontakte HR-chef Rikke Perlman i Beskæftigelsesministeriets HR på tlf.nr. 7220 5174.  

Alle interesserede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.  

Hvis du er tjenestemand, skal ansøgningen stiles til Dronningen.

Vi skal have din ansøgning, cv og eksamenspapirer elektronisk senest onsdag den 23. september 2020, kl. 12.

Du kan læse mere om os på www.bm.dk    

 

 

Send ansøgning