Spring over hovedmenu

Studerende med interesse for regnskab og økonomi

Er du glad for at arbejde med tal og data? Synes du, at økonomi, og controlling er interessant? Så kan du være den studerende, vi har brug for i Koncernstyring.


Vi arbejder for et sundt og dynamisk arbejdsmarked

I Beskæftigelsesministeriets departement arbejder vi dagligt og tæt sammen med ministeren om at omsætte politikernes visioner til faktiske løsninger, som borgerne mærker i deres hverdag. Sammen med styrelserne har vi ansvaret for altid at give ministeren det bedst mulige grundlag af relevant og tilgængelig viden at træffe sine beslutninger på. Det er vores kerneopgave at understøtte ministeren og Folketinget ved rettidigt at afsøge, gennemarbejde, analysere og forberede materiale på højt fagligt niveau og indgå i saglig dialog om det. Som departement er det samtidig vores opgave at sætte retning for hele ministerområdet. Og det gør vi via effektiv styring og ledelse.

Her kommer du altså helt ind i centrum af den faglige og politiske proces og får fingrene ned i problemstillinger og løsninger, som involverer milliarder af skattekroner med stor betydning for tusindvis af mennesker.

Du kan læse mere om os på www.bm.dk

 

Få erfaring med offentlig økonomistyring og -controlling 

Du bliver en del af Koncernstyring (KST), som varetager opgaver vedrørende styring og tilsyn med styrelserne, ministeriets strategiarbejde, og effektiviseringer samt budget og regnskab.
Du vil komme til at arbejde sammen med de øvrige i økonomiteamet, der består af 4 medarbejdere. Vi har kontakt med andre kontorer i departementet og ministeriets styrelser, Statens Administration, Økonomistyrelsen samt Rigsrevisionen.

Du vil blandt andet komme til at bidrage til opgaver vedrørende:

 • koordination af og opfølgning på Rigsrevisionens undersøgelser på ministerområdet,
 • diverse økonomi- og regnskabsopgaver,
 • planlægning og udførelse af controlleropgaver,
 • dataudtræk, der skal danne grundlag for beregninger og ledelsesinformation og
 • ad hoc-opgaver inden for kontorets brede opgavefelt.

 

Bliv vores nye kollega

Vi forestiller os, at du:

 • er i gang med en relevant samfundsvidenskabelig uddannelse (fx cand.polit., cand.oecon. eller cand.scient.pol.),
 • har et godt kendskab til Excel, god talforståelse og kan forholde dig til store datamængder,
 • har lyst til at bruge it-værktøjerne på økonomi- og regnskabsområdet i staten (Navision Stat, Indfak, Rejsud og Statens BI/LDV),
 • lægger vægt på at opnå resultater gennem samarbejde med andre,
 • er initiativrig og har lyst til at tage ansvar og
 • har godt humør og lyst til at lære.

Vi tilbyder dig:

 • erfaring med økonomistyring og controlling,
 • en arbejdsplads med et højt fagligt niveau og
 • et uformelt arbejdsmiljø, hvor vi lægger vægt på at have en åben og positiv tilgang til hinanden, og at have det sjovt sammen, også når arbejdspresset er stort.

 

Vi finder løsninger sammen

Som en del af Beskæftigelsesministeriet, er departementet med til at sætte rammerne for menneskers arbejdsliv, og vi er derfor forpligtet til at finde de bedste løsninger. Dem finder vi i fællesskab. Hos os er dørene åbne og barriererne små. Vi deler vores viden og giver hinanden med- og modspil, så ideerne skærpes, inden de bliver til fælles løsninger.

Hos os kommer du til at arbejde sammen med fagligt dygtige og dedikerede kolleger i en hverdag med højt tempo og store udfordringer. Hver dag byder på nye problemstillinger, og du skal derfor være parat til at tage opgaver ind fra siden og sætte hele dit faglige register i spil. Til gengæld får du gode muligheder for at gøre en positiv forskel for menneskers arbejdsliv.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingen er en studenterstilling på gennemsnitligt 15 timer om ugen. Vi vil gerne have, at du starter snarest muligt.

Du bliver ansat som student efter OAO-S-fællesoverenskomsten, organisationsaftalen for kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK) i statens tjeneste.

 

Spørgsmål og ansøgning

Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte specialkonsulent Søren Tolstrup Christensen på tlf.nr. 20 29 62 51.

Alle interesserede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Send din ansøgning, cv og eksamenspapirer elektronisk senest den 26. november 2020 kl. 12:00.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 48.

Send ansøgning