Spring over hovedmenu

Studenter med interesse for beskæftigelsespolitik

Har du interesse for beskæftigelsespolitik, og vil du være med til at gøre beskæftigelsesministerens visioner og politik til virkelighed? Vil du være med til at opbygge viden om og videreudvikle beskæftigelsesindsatsen? Så er et studenterjob i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering måske lige noget for dig.
 

Vi arbejder for et sundt og dynamisk arbejdsmarked

I Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har vi ansvar for at skabe det bedst mulige grundlag for et sundt, dynamisk og effektivt arbejdsmarked, hvor flest mulige har job eller uddanner sig, og hvor virksomheder på alle niveauer har adgang til de medarbejdere de har brug for – ufaglærte, faglærte, eller højt specialiserede vidensmedarbejdere.  

Vores arbejdsfelt er bredt og varieret og spænder fra at tilvejebringe og udvikle et kvalificeret vidensgrundlag for arbejdsmarkedspolitiske beslutninger, til implementering af beskæftigelsespolitikken i dialog med vores mange samarbejdspartnere. Alt, hvad vi beskæftiger os med, kvalificeres af høje faglige standarder og evidensbaseret viden, der på én gang skal forankre og inspirere de politiske beslutninger og omsætningen af dem til administrerbar dagligdag med betydning for millioner af mennesker.  

Du kan læse mere om os på www.star.dk​

Kom tæt på den politiske proces

Arbejdsmarkedspolitisk center 2 (APOC2) er et nyt center, som er etableret i oktober 2020 ved sammenlægning af to eksisterende kontorer. Vi har ansvaret for at understøtte beskæftigelsesindsatsen for de jobparate målgrupper og for virksomhedernes adgang til kvalificeret arbejdskraft fra ind- og udland. Vi arbejder således med beskæftigelsesindsatsen fra både et udbuds- og efterspørgselsperspektiv. Vi forestår lovgivning, udvikling og monitorering af reformudspil, indsatser og policy rettet mod forsikrede ledige og jobparate kontanthjælpsmodtagere og rekruttering af arbejdskraft til virksomheder. Opkvalificeringsdagsordenen er helt central i centeret.

Der er ca. 33 medarbejdere i centret, og du vil sammen med andre studenter løse opgaver for hele centret. Opgaverne i centret løses typisk i samarbejde med andre kontorer og enheder i Beskæftigelsesministeriet, andre ministerier og organisationer.

Du vil i stillingen få indsigt i de seneste beskæftigelsespolitiske aftaler og vil konkret komme til at arbejde med at udmønte indsatser og puljer samt følge op på initiativer ved at bistå ved evalueringer og udarbejdelsen af dataoverblik på vores indsatsområder.

Dine opgaver vil bl.a. være, at:

 • bidrage til udmøntningen af puljer – fx ved at bistå med at udarbejde indhold til udmøntningen eller ved at have dialog og opfølgning med tilskudsmodtagere, som fx jobcentre, a-kasser og virksomheder, om status på projekter
 • kvalitetssikre projekters budgetter og regnskaber
 • udtrække og bearbejde data på beskæftigelsesområdet og løbende følge op på måltal
 • hjælpe med design og udbudsbeskrivelser til evalueringer og analyser
 • besvare henvendelser, skrive nyhedsbreve og opdatere STARs hjemmeside
 • lave research og udarbejde baggrundspapirer
 • udarbejde surveys i forbindelse med interne evalueringer.

Bliv vores nye kollega

Vi forestiller os, at du:

 • er studerende på en samfundsvidenskabelig uddannelse, fx stud.scient.pol/adm/soc eller lignende
 • har lyst til at arbejde i et miljø, hvor der er fokus på beskæftigelsespolitik
 • arbejder struktureret og ikke er bange for selvstændigt at kaste dig ud i nye opgaver
 • har en god talforståelse og mod på at arbejde med tal, data og analyser
 • er grundig og har en god forståelse for budgetter og regnskaber
 • har gode formidlingsevner, såvel skriftligt som mundtligt
 • sætter pris på at have gode kolleger og selv bidrager naturligt til et godt arbejdsklima,
   
  Derudover er gode samarbejdsevner og et godt humør helt afgørende.

Vi finder løsninger sammen

Som en del af Beskæftigelsesministeriet er Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering med til at sætte rammerne for menneskers arbejdsliv, og vi er derfor forpligtet til at finde de bedste løsninger. Dem finder vi i fællesskab. Hos os er dørene åbne og barriererne små. Vi deler vores viden og giver hinanden med- og modspil, så ideerne skærpes, inden de bliver til fælles løsninger.

Hos os kommer du til at arbejde sammen med fagligt dygtige og dedikerede kolleger i en hverdag med højt tempo og store udfordringer. Hver dag byder på nye problemstillinger, og du skal derfor være parat til at tage opgaver ind fra siden og sætte hele dit faglige register i spil. Til gengæld får du gode muligheder for at gøre en positiv forskel for menneskers arbejdsliv.

Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingen er en studenterstilling på gennemsnitligt 15 om ugen. Vi vil gerne have, at du starter den 4. januar 2021 eller hurtigst muligt derefter.

Du bliver ansat som student efter OAO-S-fællesoverenskomsten, organisationsaftalen for kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK) i statens tjeneste.

Spørgsmål og ansøgning

Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte kontorchefLouise Seidler Johansen på tlf.nr. 72217480.

Alle interesserede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Send din ansøgning, cv og eksamenspapirer elektronisk senest onsdag den 2. december 2020.

Send ansøgning