Spring over hovedmenu

Akademiker til ministerbetjening inden for social dumping

Vil du gerne anvende din faglighed inden for et område, som står højt på den politiske dagsorden? Har du lyst til at arbejde med ministerbetjening, udvikling og implementering af politiske tiltag i et spændende fagligt miljø? Så har vi en spændende stilling i kontoret for Ordnede forhold, Ergonomi og Brancher.

 

Vi arbejder for et sundt og dynamisk arbejdsmarked

Arbejdstilsynet er den danske myndighed på arbejdsmiljøområdet. Vores mål er at fremme et sundt, sikkert og udviklende arbejdsmiljø på de danske arbejdspladser. Vi fører tilsyn med, at virksomhederne i praksis skaber de gode rammer for deres medarbejdere, der skal til for at undgå at mennesker nedslides, kommer til skade eller får stress. Det er en gevinst for både medarbejdere, virksomheden og samfundet.

Vores forebyggende og vejledende arbejde bygger altid på den nyeste evidensbaserede viden om området – kritisk reflekteret og drøftet i et forum af fagligt højt kvalificerede kolleger.

Du kan læse mere om os på www.at.dk.

 

Vær med i udviklingen og implementeringen af indsatsen mod social dumping

Du bliver en del af kontoret for Ordnede forhold, Ergonomi og Brancher i Arbejdsmiljøfagligt Center. Arbejdsmiljøfagligt Center er en dynamisk organisation, der udvikler og fastholder et højt niveau for arbejdsmiljøfaglig viden, der anvendes til at understøtte Arbejdstilsynets tilsynsvirksomhed og løfte den løbende betjening af beskæftigelsesministeren.

I kontoret har vi bl.a. ansvar for Arbejdstilsynets tilsyn og vejledning af udenlandske virksomheder og udenlandsk arbejdskraft samt tilsyn med brancher, herunder på bygge- og anlægsområdet. Indsatsen mod social dumping skal medvirke til at skabe fair og lige konkurrence på det danske arbejdsmarked. Det er et område, som har stort politisk fokus og offentlig interesse. 

Du bliver en del af et team af landets bedste eksperter inden for arbejdsmiljø og sikkerhed, og dine opgaver vil bl.a. omfatte:

 • ministerbetjening, herunder besvarelse af folketingsspørgsmål mv. på kontorets område,
 • udvikling, implementering og opfølgning på politiske initiativer i samarbejde med tilsynscentrene,
 • udvikling af nye projekter inden for indsatsen mod social dumping og
 • besvarelse af pressehenvendelser mv. på kontorets område.

 

Bliv vores nye kollega

Vi forestiller os, at du:

 • har en samfundsvidenskabelig uddannelse, som fx cand.scient.adm., cand.scient.pol., cand.scient.soc. eller lignende, eller anden relevant uddannelse og erfaringer,
 • har høj faglighed og er analytisk stærk,
 • har politisk tæft og kan udarbejde solide beslutningsoplæg,
 • har lyst til og sætter pris på at arbejde i et tværfagligt miljø, hvor de nærmeste kolleger ikke nødvendigvis er fagfæller,
 • er udviklingsorienteret og trives med både at igangsætte og afslutte projekter,
 • motiveres af at finde nye veje og løsninger på problemstillinger,
 • er god til at danne dig et overblik og har samtidig sans for detaljen,
 • kan arbejde i et dynamisk miljø med højt arbejdstempo og udfordrende opgaver,
 • udviser initiativ, selvstændighed og har gode samarbejdsevner og
 • har gode formuleringsevner i skrift og tale og kan formidle viden om faglige problemstillinger til forskellige målgrupper på en let tilgængelig måde.

Det er en fordel, men ikke en betingelse, at du har erfaring fra eller kendskab til politisk ledede organisationer. Vi opfordrer også dygtige nyuddannede til at søge stilingen.

 

Vi finder løsninger sammen

Som en del af Beskæftigelsesministeriet, er Arbejdstilsynet med til at sætte rammerne for menneskers arbejdsliv, og vi er derfor forpligtet til at finde de bedste løsninger. Dem finder vi i fællesskab. Hos os er dørene åbne og barriererne lave. Vi deler vores viden og giver hinanden med- og modspil, så ideerne skærpes, inden de bliver til fælles løsninger.

Hos os kommer du til at arbejde sammen med fagligt dygtige og dedikerede kolleger i en hverdag med højt tempo og store udfordringer. Hver dag byder på nye problemstillinger, og du skal derfor være parat til at tage opgaver ind fra højre og sætte hele dit faglige register i spil. Til gengæld får du gode muligheder for at gøre en positiv forskel for menneskers arbejdsliv.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingen er en fast fuldtidsstilling. Vi vil gerne have, at du starter snarest muligt eller 1. maj 2021.

Du bliver ansat som fuldmægtig efter overenskomsten for akademikere i staten.

 

Spørgsmål og ansøgning

Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte kontorchef Katrine Wied Christensen på tlf.nr. 7220 9377 eller specialkonsulent Morten Lind Larsen på tlf.nr. 7220 8614.

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, er du velkommen til at kontakte Ask Blicher i Beskæftigelsesministeriets HR på tlf.nr. 2963 1726.

Alle interesserede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Send din ansøgning, cv og eksamenspapirer elektronisk senest onsdag den 3. marts 2021.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 10.

 

Send ansøgning