Spring over hovedmenu

Jurister til arbejde i spændingsfeltet mellem politik og jura

Har du interesse for beskæftigelsespolitik, og vil du være med til at bygge bro mellem politik og jura? Ønsker du at have en varierende arbejdsdag og være med til at udmønte de politiske beslutninger i lovgivning, som understøtter beskæftigelsesindsatsen for de jobparate målgrupper og for virksomhedernes adgang til kvalificeret arbejdskraft? Så har vi to spændende jurist stillinger i Arbejdsmarkedspolitisk center 2, som måske lige er noget for dig.


Vi arbejder for et sundt og dynamisk arbejdsmarked

I Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har vi ansvar for at skabe det bedst mulige grundlag for et sundt, dynamisk og effektivt arbejdsmarked, hvor flest mulige har job eller uddanner sig, og hvor virksomheder på alle niveauer har adgang til de medarbejdere de har brug for – ufaglærte, faglærte, eller højt specialiserede vidensmedarbejdere.  

Vores arbejdsfelt er bredt og varieret og spænder fra at tilvejebringe og udvikle et kvalificeret vidensgrundlag for arbejdsmarkedspolitiske beslutninger, til implementering af beskæftigelsespolitikken i dialog med vores mange samarbejdspartnere. Alt, hvad vi beskæftiger os med, kvalificeres af høje faglige standarder og evidensbaseret viden, der på én gang skal forankre og inspirere de politiske beslutninger og omsætningen af dem til administrerbar dagligdag med betydning for millioner af mennesker.  

Du kan læse mere om os på www.star.dk​

Bliv en del af et center med fagligt stærke og engagerede kollegaer

I Arbejdsmarkedspolitisk center 2 (APOC2) har vi ansvaret for at understøtte beskæftigelsesindsatsen for de jobparate målgrupper og for virksomhedernes adgang til kvalificeret arbejdskraft fra ind- og udland. Vi arbejder således med beskæftigelsesindsatsen fra både et udbuds- og efterspørgselsperspektiv. Vi forestår lovgivning, udvikling af indsatser og policy rettet mod forsikrede ledige og jobparate kontanthjælpsmodtagere og rekruttering af arbejdskraft til virksomheder. Opkvalificeringsdagsordenen er helt central i centeret.

Der er ca. 33 medarbejdere i centret, og du vil sammen med de øvrige medarbejdere i centeret, herunder jurister, skulle løse opgaver som regelarbejde, politikudvikling, ministerbetjening og implementering bredt set. Opgaverne i centret løses typisk i samarbejde med andre kontorer og enheder i Beskæftigelsesministeriet, andre ministerier og organisationer. Kommuner og a-kasser er også en vigtig samarbejdspart for kontoret i forhold til udvikling af nye initiativer og indsatser i beskæftigelsesindsatsen.   

Som jurist i arbejdsmarkedspolitiskcenter 2, vil du have en meget varierende arbejdsdag med stor indflydelse og ansvar for de opgaver, du bliver stillet. Idet en af juristens fornemmeste opgave også er at betjene ministeren, er det vigtigt, at du er omstillingsparat og klar til at sætte hele dit faglige register i spil. Som ansvarlig for de stærke lediges indsatsdel, vil det være en forudsætning, at du får et indgående kendskab til lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og de dertilhørende bekendtgørelser.

Dine opgaver vil eksempelvis være:

  • udarbejdelse af lovforslag, bekendtgørelser og vejledninger
  • betjening af ministeren, herunder at bidrage til politiske beslutningsoplæg
  • at bidrage til løbende politikudvikling og regelforenkling
  • at understøtte interne og eksterne projekter, når der opstår juridiske problemstillinger
  • besvarelse af juridiske spørgsmål fra kommuner m.fl.

Bliv vores nye kollega

Vi forestiller os, at du:

  • er uddannet cand.jur og har nogle års relevant erhvervserfaring
  • finder det spændende at arbejde i en politisk ledet organisation
  • har veludviklede skriftlige og mundtlige kompetencer og formår at servere relevant lovstof på en måde, så det bliver forståeligt – også for folk uden en akademisk baggrund
  • kan arbejde selvstændigt og indgå i teamsamarbejde i et tværfagligt miljø
  • er fleksibel og en god kollega, der kan hjælpe på tværs når, der er behov.

Vi finder løsninger sammen

Som en del af Beskæftigelsesministeriet er Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering med til at sætte rammerne for menneskers arbejdsliv, og vi er derfor forpligtet til at finde de bedste løsninger. Dem finder vi i fællesskab. Hos os er dørene åbne og barriererne små. Vi deler vores viden og giver hinanden med- og modspil, så ideerne skærpes, inden de bliver til fælles løsninger.

Hos os kommer du til at arbejde sammen med fagligt dygtige og dedikerede kolleger i en hverdag med højt tempo og store udfordringer. Hver dag byder på nye problemstillinger, og du skal derfor være parat til at tage opgaver ind fra siden og sætte hele dit faglige register i spil. Til gengæld får du gode muligheder for at gøre en positiv forskel for menneskers arbejdsliv.

Løn- og ansættelsesvilkår

​Stillingerne er faste fuldtidsstillinger. Vi vil gerne have, at du starter den 1. juni 2021.

Du bliver ansat som fuldmægtig efter overenskomsten for akademikere i staten, men hvis kvalifikationerne tilsiger det, er der mulighed for ansættelse som specialkonsulent.

Spørgsmål og ansøgning

Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte kontorchef Louise Seidler Johansen på tlf. 7221 7480.

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, er du velkommen til at kontakte fuldmægtig Jóna Thomsen  i Beskæftigelsesministeriets HR på tlf.nr. 7220 5272.

Alle interesserede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingerne.

Send din ansøgning, cv og eksamenspapirer elektronisk senest søndag d. 18. april 2021.

Vi forventer at afholde samtaler torsdag den 22. april 2021.

Send ansøgning