Spring over hovedmenu

Dygtig medarbejder til ministerbetjening og policyudvikling

Har du ambitioner for dig selv og det danske samfund? Interesserer du dig for arbejdsmarkedet og fordelingspolitik? Kunne du tænke dig at lave politikudvikling og komme helt ind i maskinrummet omkring en minister? Så har vi en spændende stilling til dig i Center for Arbejdsmarkedspolitik.

 

Vi arbejder for et sundt og dynamisk arbejdsmarked

​I Beskæftigelsesministeriets departement arbejder vi dagligt og tæt sammen med ministeren om at omsætte politikernes visioner til faktiske løsninger, som borgerne mærker i deres hverdag. Sammen med styrelserne har vi ansvaret for altid at give ministeren det bedst mulige grundlag af relevant og tilgængelig viden at træffe sine beslutninger på. Det er vores kerneopgave at understøtte ministeren og Folketinget ved rettidigt at afsøge, gennemarbejde, analysere og forberede materiale på højt fagligt niveau og indgå i saglig dialog om det. Som departement er det samtidig vores opgave at sætte retning for hele ministerområdet. Og det gør vi via effektiv styring og ledelse.  

Her kommer du altså helt ind i centrum af den faglige og politiske proces og får fingrene ned i problemstillinger og løsninger, som involverer milliarder af skattekroner med stor betydning for tusindvis af mennesker.  

Du kan læse mere om os på www.bm.dk

Vær med til at sætte faglig retning for arbejdsmarkedspolitikken

​I Center for Arbejdsmarkedspolitik har vi ansvaret for bl.a. kontanthjælp, dagpenge, sygedagpenge, førtidspension og den aktive beskæftigelsesindsats. Centrets ansvarsområder spænder bredt og omfatter en række af de centrale forsørgelses- og forsikringsordninger, som udgør kernen i det danske velfærdssamfund og samtidig er forudsætningen for et velfungerende arbejdsmarked. Der er stort fokus på reformarbejde og håndtering af politiske ønsker om ændringer og tilpasninger af det danske arbejdsmarked. Det handler om at få flest muligt ind på det danske arbejdsmarked eller i uddannelse – og om at sikre et rimeligt forsørgelsesgrundlag for de der midlertidigt eller varigt ikke kan forsørge sig selv. Det kræver dygtige og engagerede medarbejdere, der vil være med til at tage ansvar for udvikling, implementering og kommunikation af de politiske beslutninger.

Lige nu arbejder vi med trepartsforhandlinger om mangel på arbejdskraft og regeringens reformudspil "Danmark kan mere I". Derudover forbereder vi at skulle lave kritisk gennemgang af en række store reformer, fx reformen af førtidspension og fleksjob. Vi deltager også i regeringens Reformkommission, og vi har ansvaret for Nytænkning af beskæftigelsesindsatsen.

Du bliver tilknyttet konkrete sagsområder og projekter, som vi tilpasser ud fra dine kompetencer, men grundlæggende er dine arbejdsopgaver centreret at:

  • sikre høj kvalitet i ministerbetjening, hvor du skal være med til at styre og tilrettelægge arbejdet med at forelægge sager for ministeren, herunder sikre, at sagerne indeholder fagligt velfunderede beslutningsgrundlag og er skåret rigtigt til politisk
  • deltage i forberedelsen af strategier og planer for fremtidens arbejdsmarkedspolitik, herunder sætte retning for og udarbejde beslutningsgrundlag for ny policy på det arbejdsmarkedspolitiske område
  • forelægge lovforslag, besvarelser af folketingsspørgsmål m.v. for ministeren
  • sikre opfølgning på gennemførte reformer og politiske aftaler
  • betjene ministeren og departementschefen i forhold til arbejdsmarkedspolitiske sager i regeringens økonomiudvalg og koordinationsudvalg.

Bliv vores nye kollega

Du kan være både nyuddannet eller have flere års erfaring. Derudover forestiller vi os, at du:

  • er cand.scient.pol., cand.polit., cand.oecon., cand.jur. eller lignende
  • har et højt fagligt niveau, politisk tæft og interesse
  • er analytisk stærk og har evnen til både at bevare overblikket og grave dig ned i detaljerne
  • er løsningsorienteret og kan skabe gode samarbejdsrelationer både internt og eksternt samt styre og overskue komplekse processer med mange aktører.

Det er en fordel, hvis du har erfaring med arbejde i en politisk ledet organisation, gerne fra et ministerium, en styrelse eller lignende samt hvis du har kendskab til beskæftigelsesområdet, men det er ikke et krav.

Vi finder løsninger sammen

Som en del af Beskæftigelsesministeriet er departementet med til at sætte rammerne for menneskers arbejdsliv, og vi er derfor forpligtet til at finde de bedste løsninger. Dem finder vi i fællesskab. Hos os er dørene åbne og barriererne små. Vi deler vores viden og giver hinanden med- og modspil, så ideerne skærpes, inden de bliver til fælles løsninger.

Hos os kommer du til at arbejde sammen med fagligt dygtige og dedikerede kolleger i en hverdag med højt tempo og store udfordringer. Hver dag byder på nye problemstillinger, og du skal derfor være parat til at tage opgaver ind fra siden og sætte hele dit faglige register i spil. Til gengæld får du gode muligheder for at gøre en positiv forskel for menneskers arbejdsliv.

Løn- og ansættelsesvilkår

​Stillingen er en fast fuldtidsstilling. Vi vil gerne have, at du starter den 1. november 2021 eller hurtigst muligt.

​Du bliver ansat som fuldmægtig efter overenskomsten for akademikere i staten. Alt afhængig af forudgående relevant erfaring kan ansættelse ske som konsulent.

Spørgsmål og ansøgning

Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte kontorchef Sofie Rømer på 26247472.

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, er du velkommen til at kontakte fuldmægtig Tina Kjærsgaard i Beskæftigelsesministeriets HR på tlf.nr. 51622762.

Alle interesserede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Send din ansøgning, cv og eksamenspapirer elektronisk senest onsdag den 22. september 2021.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 38-39.

Send ansøgning