Spring over hovedmenu

Jurist til Arbejdstilsynet i Kolding

Har du lyst til at behandle straffe- og klagesager i forbindelse med overtrædelser af arbejdsmiljølovgivningen og motiveres du af at arbejde med forskelligartede juridiske problemstillinger i et tværfagligt miljø, så har vi lige nu en ledig stilling i Tilsynscenter Syd.

 

Vi arbejder for et bæredygtigt arbejdsmarked

Arbejdstilsynet er den danske myndighed på arbejdsmiljøområdet. Vores mål er at fremme et sundt, sikkert og udviklende arbejdsmiljø på de danske arbejdspladser. Vi fører tilsyn med, at virksomhederne i praksis skaber de gode rammer for deres medarbejdere, der skal til for at undgå at mennesker nedslides, kommer til skade eller får stress. Det er en gevinst for både medarbejdere, virksomheden og samfundet.  

Vores forebyggende og vejledende arbejde bygger altid på den nyeste evidensbaserede viden om området – kritisk reflekteret og drøftet i et forum af fagligt højt kvalificerede kolleger.   

Du kan læse mere om os på www.at.dk

 

Vær med til at understøtte de tilsynsførende i deres arbejde 

Som vores nye centerjurist bliver du en del af tilsynscentrets gruppe af engagerede jurister, hvor vi ivrigt deler viden og hjælper hinanden. Vi er 15 jurister, en jurasupporter og en chef. 

Vi behandler straffe- og klagesager i forbindelse med overtrædelser af arbejdsmiljølovgivningen og yder juridisk rådgivning af centrets tilsynsførende vedrørende arbejdsmiljøloven. Du vil indgå i tæt samarbejde med kolleger, der fører tilsyn inden for forskellige fagområder, f.eks. bygge- og anlægsarbejde, landbrug, industri samt hele det offentlige område. Du får således mulighed for at anvende din juridiske viden ind i andre faggruppers faglighed. 

Dine primære opgaver bliver at:  

 • behandle straffesager – for eksempel bevisvurdere og udarbejde politianmeldelse ved grove overtrædelser af arbejdsmiljølovgivningen, udarbejdelse af efterforskningsanmodninger ved behov for efterforskning, mv. 
 • vurdere klager over Arbejdstilsynets afgørelser inden de sendes til Arbejdsmiljøklagenævnet
 • behandle forespørgsler fra ansatte, virksomheder og faglige organisationer
 • samarbejde med tilsynsførende om at sikre korrekte afgørelser og god myndighedsudøvelse. 

Du bliver en del af et miljø, hvor samarbejde og videndeling er i højsædet, og hvor du får et udfordrende og afvekslende job med gode muligheder for faglig og personlig udvikling. Vi sørger for god oplæring i arbejdsopgaverne og tilbyder fleksibilitet i forhold til tilrettelæggelse af opgaver og arbejdstid. 

 

Bliv vores nye kollega 

Vi forestiller os, at du:

 • er cand.jur. 
 • har interesse for arbejdsmarkeds- og arbejdsmiljøforhold
 • har erfaring med eller interesse for myndighedsudøvelse
 • har erfaring med juridisk sagsbehandling
 • har evner til at skabe og fastholde gode samarbejdsrelationer såvel internt som eksternt
 • har gode formidlingsevner såvel mundtligt som skriftligt
 • kan undervise tilsynsførende og administrative medarbejdere i arbejdsmiljøloven, kvalitetsprocedurer og lignende. 

 

Vi finder løsninger sammen 

Som en del af Beskæftigelsesministeriet er Arbejdstilsynet med til at sætte rammerne for menneskers arbejdsliv, og vi er derfor forpligtet til at finde de bedste løsninger. Dem finder vi i fællesskab. Hos os er dørene åbne og barriererne små. Vi deler vores viden og giver hinanden med- og modspil, så ideerne skærpes, inden de bliver til fælles løsninger.

Hos os kommer du til at arbejde sammen med fagligt dygtige og dedikerede kolleger i en hverdag med højt tempo og store udfordringer. Hver dag byder på nye problemstillinger, og du skal derfor være parat til at tage opgaver ind fra siden og sætte hele dit faglige register i spil. Til gengæld får du gode muligheder for at gøre en positiv forskel for menneskers arbejdsliv.

 

Løn- og ansættelsesvilkår 

Stillingen er en fuldtidsstilling. Vi vil gerne have, at du starter den 1. august 2022.

Dit daglige arbejdssted er Tilsynscenter Syd i Kolding.

Du bliver ansat som fuldmægtig efter overenskomsten for akademikere i staten. 

 

Spørgsmål og ansøgning

Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte tilsynschef Eva Skov tlf. 72208877 eller mail ebs@at.dk. 

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, er du velkommen til at kontakte fuldmægtig Jóna Thomsen i Beskæftigelsesministeriets HR på tlf.nr. 31486229.

Alle interesserede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Send din ansøgning, cv og eksamenspapirer elektronisk senest onsdag den 25. maj 2022 kl. 12. 

Vi forventer at holde første samtaler den 2. juni 2022.
 

Send ansøgning