Spring over hovedmenu

Akademiker til ministerbetjening og politikudvikling på arbejdsskade- og arbejdsmiljøområdet og indsatsen mod social dumping

Interesserer du dig for beskæftigelsespolitik? Og vil du være med til at arbejde med centrale politikområder, der har stor betydning for det danske velfærdssamfund og danskernes arbejdsliv? Så har vi en spændende stilling i Kontor for Arbejdsliv

Vi arbejder for et bæredygtigt arbejdsmarked

I Beskæftigelsesministeriets departement arbejder vi dagligt og tæt sammen med ministeren om at omsætte politikernes visioner til faktiske løsninger, som borgerne mærker i deres hverdag. Sammen med styrelserne har vi ansvaret for altid at give ministeren det bedst mulige grundlag af relevant og tilgængelig viden at træffe sine beslutninger på. Det er vores kerneopgave at understøtte ministeren og Folketinget ved rettidigt at afsøge, gennemarbejde, analysere og forberede materiale på højt fagligt niveau og indgå i saglig dialog om det. Som departement er det samtidigt vores opgave at sætte retning for hele ministerområdet. Og det gør vi via effektiv styring og ledelse. 

Her kommer du altså helt ind i centrum af den faglige og politiske proces og får fingrene ned i problemstillinger og løsninger, som involverer milliarder af skattekroner og får mærkbare konsekvenser for tusindvis af mennesker. 

Du kan læse mere om os på www.bm.dk

Vær med til at sætte retning for udviklingen af det danske arbejdsmarked

Du bliver en del af Kontor for Arbejdsliv, hvor vi varetager politikudvikling og rådgiver beskæftigelsesministeren vedrørende danskernes arbejdsliv. Vi styrer, koordinerer og kvalitetssikrer ministersager om bl.a. arbejdsmiljø, arbejdsskader og indsatsen mod social dumping. Områder som er centrale for et velfungerende arbejdsmarked og har stor betydning for både den enkeltes liv og for danske virksomheder. Vi arbejder for et sikkert og sundt arbejdsmiljø, og du vil opleve, at vi også selv går op i at have et godt arbejdsmiljø. 

Vi står for udvikling, udarbejdelse og kommunikation af større politiske reformer og politikudspil. Lige nu står vi blandt andet over for forhandling af en ny politisk aftale om arbejdsmiljøindsatsen og indsatsen mod social dumping, forhandlinger på arbejdsskadeområdet og implementeringen af En reformpakke for dansk økonomi. Vi arbejder tæt sammen med Arbejdstilsynet, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø og arbejdsmarkedets parter. 

Som vores nye kollega bliver ministerbetjening din kerneopgave, og du skal som led heri:  

  • bidrage til, at ministeren træffer beslutninger på skarpt, fagligt velfunderet grundlag, der er skåret politisk rigtig til
  • bidrage til udviklingen af politiske udspil og koordinere forhandlingsforløb om reformer, lovforslag mv.
  • betjening af Folketinget i form af samråd, folketingsspørgsmål mv.
  • understøtte at beslutninger og politiske aftaler på området bliver til virkelighed.

Bliv vores nye kollega 

Vi forestiller os, at du: 

  • har en relevant kandidatuddannelse 
  • er god til at samarbejde med andre
  • har et højt fagligt niveau og politisk tæft og interesse
  • er analytisk stærk og har evnen til både at bevare overblikket og have styr på detaljerne 
  • er god til at formidle komplekst materiale kort og let forståeligt
  • har en stor arbejdskapacitet og kan nå resultater af høj kvalitet med korte deadlines

Har du kendskab til arbejdsmiljøindsatsen, arbejdsskadeområdet, indsatsen mod social dumping og interessentlandskabet på arbejdsmarkedet er det en fordel, men ikke et krav. Vi tilpasser opgaver og ansvar med udgangspunkt i dine kompetencer og erfaringer, og du kan derfor både være nyuddannet og have mere erfaring.

Vi finder løsninger sammen 

Som en del af Beskæftigelsesministeriet er departementet med til at sætte rammerne for menneskers arbejdsliv, og vi er derfor forpligtet til at finde de bedste løsninger. Dem finder vi i fællesskab. Hos os er dørene åbne og barriererne lave. Vi deler vores viden og giver hinanden med- og modspil, så ideerne skærpes, inden de bliver til fælles løsninger.

Hos os kommer du til at arbejde sammen med fagligt dygtige og dedikerede kolleger i en hverdag med højt tempo og store udfordringer. Hver dag byder på nye problemstillinger, og du skal derfor være parat til at tage opgaver ind fra højre og sætte hele dit faglige register i spil. Til gengæld får du gode muligheder for at gøre en positiv forskel for menneskers arbejdsliv.

Løn- og ansættelsesvilkår 

Stillingen er en fast fuldtidsstilling. Vi vil gerne have, at du starter snarest muligt og senest den 1. oktober 2022.

Afhængig af din erfaring og kvalifikationer bliver du ansat som fuldmægtig eller konsulent efter overenskomsten for akademikere i staten. 

Spørgsmål og ansøgning

Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte kontorchef Anders Terp Bekhøj på tlf. nr. 26 18 83 39.

Alle interesserede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen. 

Send din ansøgning, cv og eksamenspapirer elektronisk senest fredag den 19. august 2022 kl. 12.

Send ansøgning