Spring over hovedmenu

Tilsynsførende med blik for det gode arbejdsmiljø og stærke dialogkompetencer

Har du lyst til at arbejde for et sikkert og sundt arbejdsmiljø på danske arbejdspladser? Har du gode dialogkompetencer og en solid faglig baggrund som fx kemiker eller maskinmester? Så er du måske en af vores nye kollegaer i Arbejdstilsynets Tilsynscenter Nord, der geografisk dækker region Midt- og Nordjylland.

Vær med til at flytte arbejdsmiljø og motivere virksomhederne

​Som tilsynsførende fører du tilsyn med arbejdsmiljøet på danske arbejdspladser. Du udfylder professionelt myndighedsrollen og bruger samtidig dialog og vejledning til at motivere virksomhederne til at fremme et sikkert og sundt arbejdsmiljø. Hverdagen er præget af en stor alsidighed i opgaverne, der bl.a. byder på virksomhedsbesøg, sparring med kollegaer, skrivning af afgørelser og undersøgelse af akutulykker. Du får bred viden og indsigt i arbejdsmiljøet i mange forskellige typer virksomheder.

Vi søger primært tilsynsførende til Tilsynsgruppe 2, der bl.a. fører tilsyn på industriens område, på smedevirksomheder, i produktion af glas, plast og møbler, på autoværksteder, på restauranter og i landbruget. Der er tale om en stor variation af brancher, der giver dig en alsidig hverdag og byder på mange muligheder for at bringe din faglighed på fx det kemiske eller maskintekniske område i spil.

Du får en grundig praktisk og teoretisk oplæring i forskellige arbejdsmiljøproblemer inden for ergonomi, kemi, teknik og maskiner, psykisk arbejdsmiljø, ulykker og støj mv. Herefter forventer vi, at du med en dialogbaseret tilgang kan føre tilsyn og på egen hånd reagere over for de væsentligste arbejdsmiljøproblemer.

Om os

I Tilsynscenter Nord er vi ca. 150 medarbejdere, hvoraf ca. 100 er tilsynsførende. Vi har fire tilsynsgrupper samt jurister og administrative supportere. Alle grupper arbejder dagligt tæt sammen om kerneopgaven.

Tilsynscenter Nord er beliggende i Hadsten, og vi har et lokalkontor i Nørresundby samt et supplerende udkørselssted i Karup. Geografisk dækker vi virksomheder i både Vest-, Midt-, Øst- og Nordjylland, og vi søger derfor tilsynsførende fra hele området.

Bliv vores nye kollega

Vi forestiller os, at du:

  • har en stærk faglig baggrund, der fx bygger på en uddannelse som kemiker, maskinmester eller maskiningeniør
  • har relevant erhvervserfaring og gerne erfaring med myndighedsudøvelse
  • kan analysere og risikovurdere arbejdsprocesser og -redskaber
  • har stærke dialogkompetencer
  • er god til både mundtlig og skriftlig fremstilling og sikrer, at dine afgørelser har en høj kvalitet
  • kan arbejde selvstændigt og struktureret samtidig med, at du inviterer til samarbejde og aktivt opsøger viden i systemer og hos kollegaer
  • er vant til at navigere sikkert i forskellige it-systemer.

Løn- og ansættelsesvilkår

​Stillingerne er faste fuldtidsstillinger. Vi vil gerne have, at du starter den 1. juni 2023.

Du ansættes som tilsynsførende efter gældende overenskomst. Der vil være mulighed for at forhandle tillæg efter kvalifikationer

Har du en akademisk uddannelse, ansættes du i henhold til overenskomsten for akademikere i staten. Er du maskinmester, ansættes du i henhold til OAO-S-fællesoverenskomsten og organisationsaftalen for maskinmestre i land.

Stillingerne kræver kørekort til bil. Der afregnes kørsel efter en kørselsordning, der tager afsæt i et af de tre udkørselssteder, Hadsten, Nørresundby eller Karup.

Spørgsmål og ansøgning

Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte tilsynschef Ida Krarup på tlf.nr. 7220 9944.

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, er du velkommen til at kontakte Jóna Thomsen, tlf.nr. 7220 5272, eller Maiken Skyum Bastholm, tlf.nr. 2147 0742, i Beskæftigelsesministeriets HR.

Vi ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede ansøgere uanset personlige baggrund til at søge stillingerne.

Send din ansøgning, cv og eksamenspapirer elektronisk senest onsdag den 29. marts 2023.

Vi forventer at holde samtaler torsdag den 13. april 2023 og mandag den 17. april 2023.

Send ansøgning