Spring over hovedmenu

Er arbejds- og ansættelsesret og EU-ret i en politisk kontekst noget for dig?

Interesserer du dig for reguleringen af arbejdsmarkedet, både nationalt og internationalt? Kunne du tænke dig at være en del af et stærkt fagligt miljø, hvor både tempoet og humøret er højt? Og vil du bruge dine kompetencer i en politisk kontekst tæt på lovgivningsmagten? Så har vi drømmejobbet til dig i Arbejdsretskontoret i Beskæftigelsesministeriets departement. 

Politikudvikling og lovgivningsarbejde

I Arbejdsretskontoret arbejder vi med en bred vifte af spændende opgaver inden for det arbejds- og ansættelsesretlige felt. Vi arbejder blandt andet med individuel ansættelsesret og kollektiv arbejdsret, social dumping, atypisk beskæftigelse, forskelsbehandling, ligestilling og barsel. 

Vores opgaver har ofte stor samfundsmæssig betydning og hos os, kommer du med helt ind i maskinrummet. Inden for det seneste år har opgaverne spændt vidt, lige fra implementering af en trepartsaftale om seksuel chikane til håndtering af en traktatbrudssag om udstationering og indlæg i sager ved EU-Domstolen om deltidsarbejde. 

Vi har også ansvaret for at forhandle og implementere centrale EU-direktiver, hvor bl.a. øremærket orlov, platformsarbejde og mindsteløn er blandt vores aktuelle opgaver. Med andre ord beskæftiger vi os med sager, som i den grad fylder i både den politiske og den brede samfundsdebat. 

Vi er et kontor, der sætter værdien af kaffemaskinesnak højt, som fejrer vores succeser med masser af kage og quizzer, og ikke går af vejen for en fællessang. Du vil få søde og dygtige kollegaer, som altid er klar til at give faglig sparring.

Vi arbejder tæt sammen med arbejdsmarkedets parter, og du vil få et stort netværk af både interne og eksterne samarbejdspartnere. Din arbejdsdag vil være varieret og udfordrende, og du vil få mulighed for at arbejde både selvstændigt og i teams, ligesom du vil få god mulighed for at præge dine opgaver.

Dine vigtigste arbejdsopgaver vil være: 

  • ministerbetjening og politiske beslutningsoplæg
  • lovgivningsarbejde 
  • rådgivning om og håndtering af juridiske problemstillinger  
  • deltagelse i strategiske udviklingsprojekter på området 
  • interessenthåndtering, herunder at sikre et tæt samarbejde med arbejdsmarkedets parter. 

Vi har et internationalt udsyn, og der er mulighed for deltagelse i internationale fora, fx i EU og i Nordisk Ministerråd. Derudover har vi en aktiv rolle i ILO, som er FN’s trepartsorgan om arbejdsvilkår, og vi deltager i det årlige møde i Genève og i den danske delegation ved FN’s Kvindekommission i New York.

Bliv vores nye kollega

Vi forestiller os, at du har en samfundsvidenskabelig uddannelse, gerne cand.jur. eller cand.merc.jur., og at du: 

  • har blik for at være en del af et hold og for at spille dine kolleger gode, 
  • har interesse for arbejds- og ansættelsesret, EU-ret og den danske arbejdsmarkedsmodel,
  • er struktureret og kan skabe resultater af høj kvalitet med ofte korte deadlines, og 
  • er en stærk formidler i skrift og tale. 

Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingen er en fast fuldtidsstilling. Vi forestiller os, at du starter den 1. august 2023 eller efter nærmere aftale.

Dit daglige arbejdssted er Holmens Kanal 20, 1060 København K.

Du bliver ansat som fuldmægtig på overenskomsten for akademikere i staten. Med de rette kvalifikationer er der mulighed for ansættelse som special- eller chefkonsulent.

Spørgsmål og ansøgning

Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte kontorchef Christian Andersen-Mølgaard på tlf.nr. 72205170. 

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, er du velkommen til at kontakte Tina Kjærsgaard i Beskæftigelsesministeriets HR på tlf.nr. 51622762. 

Vi ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede ansøgere uanset personlig baggrund til at søge stillingen. 

Send din ansøgning, cv og eksamenspapirer elektronisk senest onsdag den 14. juni 2023 kl. 12.

Vi forventer at holde samtaler i uge 24 og 25.

Vi ser frem til at læse din ansøgning.
 

Send ansøgning