Spring over hovedmenu
Foto: Beskæftigelsesministeriet

Dansk ergoterapeut løfter arbejdsmiljøet i Myanmar

Kenneth Emil Holm Petersen er projektleder for et Danida projekt i Myanmar og er med til at gøre en stor forskel for Myanmars Arbejdstilsyn. Et arbejde, der både høster anerkendelse og giver personlig tilfredsstillelse.

En ergoterapeut i en international projektlederstilling. Kenneth er en sjælden profil i Beskæftigelsesministeriet, og vejen til hans nuværende stilling hos Arbejdstilsynet har hverken været lige eller nøje planlagt. I stedet har Kenneth grebet de muligheder, han har fået – og dem har der heldigvis været mange af i løbet af hans ni år hos Arbejdstilsynet.

Fører politik ud i virkeligheden

Kenneth er ansat i Arbejdstilsynets kontor ”Kemi, Ulykker og Internationalt”. Her har han to hovedopgaver. Først og fremmest er han projektleder på Arbejdstilsynets Danidaprojekt om strategisk sektorsamarbejde med Myanmars Arbejdstilsyn: Factories and General Labour Law Inspection Department. Hans anden hovedopgave er jobbet som Focal Point Manager for Danmark i EU-Arbejdsmiljøagenturets regi.

Jobbet har givet Kenneth mulighed for at prøve kræfter med det politiske arbejde og diplomatiets kunst. Som projektleder skal han samarbejde med Udenrigsministeriet, diplomater og ambassadører. Samtidig har han stor gavn af den viden og de erfaringer, han opbyggede i sin tid som tilsynsførende. Kenneth startede karrieren hos Arbejdstilsynet som tilsynsførende, og arbejdet ”i marken” har været gavnligt for ham i det politiske arbejde som embedsmand.

”Jeg ser mit job som en oplagt mulighed for at kunne være med til at påvirke tingene i en sund og meningsgivende retning. Samtidig ser jeg det som mit ansvar, gennem min store praktiske erfaring, at bidrage til politiske beslutninger, som er bæredygtige i ’den virkelige verden’ og som kan gøre en forskel.”

At gøre en forskel og blive anerkendt for det

Det politiske arbejde som embedsmand kan være tungt og brolagt med forhindringer, men det er Kenneth på ingen måder tynget af. I stedet ser han de positive muligheder, der er, når man er tæt på, hvor beslutningerne bliver truffet.

- Det betyder mest for mig, at andre skal kunne bruge mit arbejde til noget. Og det arbejde, jeg leverer i min nuværende stilling, betyder virkelig noget for specielt vores samarbejdspartnere i Myanmars Arbejdstilsyn. Det gør rent faktisk en forskel, om jeg – og vi – løser opgaverne til et 4-tal eller et 12-tal.

Efter alt at dømme bliver opgaven løst fremragende. I hvert fald kan man i pressen læse om, at Danmarks ambassadør i Myanmar roser Arbejdstilsynets professionelle tilgang til Danidaprojektet i landet.

- Nogle gange lykkes projekterne selvfølgelig bedre end andre. Belønningen er uden tvivl at blive anerkendt for nogle gode løsninger og være med til at gøre en forskel for arbejdsmiljøet. Og roserne gør mig rigtig stolt.

Er ikke groet fast efter ni år

Inden Kenneth kom til Arbejdstilsynet, var han i socialpsykiatrien i Københavns Kommune. Her arbejdede han med behandling af sindslidende og var bestyrer for et socialpsykiatrisk værested. På et tidspunkt trængte han til at komme videre og søgte en stilling som tilsynsførende i Arbejdstilsynet. Det har han ikke fortrudt.

Kenneth fremhæver den store alsidighed i opgaverne som den største motivationsfaktor for at gå glad på arbejde. Desuden har Arbejdstilsynet givet ham store udviklingsmuligheder:

- Fra jeg startede som tilsynsførende for ni år siden og indtil nu, er der sket meget. Jeg har tidligere haft den tilgang, at jeg ikke skulle være på en arbejdsplads for længe – ikke gro fast. Jeg husker, at jeg fortalte venner og familie, at nu skulle jeg prøve kræfter med Arbejdstilsynet for en periode, men maksimalt i fem år – og så skulle jeg videre. Nu har jeg været her i mere end ni år og føler på ingen måde, at jeg er groet fast.

Mange rejsedage er nok den største udfordring

Som ved de fleste andre job er der løbende udfordringer, der skal overvindes. For Kenneths vedkommende er det hverken, at samarbejde med diplomater, agere i det politiske landskab eller løfte arbejdsmiljøet i et fjernt land, men mere de mange rejsedage.

- Jeg prøver altid at forholde mig positivt til opgaver, processer og beslutninger. Derfor er min største udfordring egentlig af mere privat karakter og handler om, at det til tider kan være lidt af en opgave at have mange rejsedage om året og samtidig sørge for at være til stede for min dejlige 8-årige datter.