Spring over hovedmenu

NYHED / 20-01-2011

650.000 danskere får nemmere adgang til feriepengene

Det velkendte feriebevis, som lønmodtagerne i FerieKonto har sendt frem og tilbage med posten i årtier, er nu afskaffet. Fra den 15. januar i år er feriepengene kun et klik væk, når lønmodtagerne i FerieKonto kan betjene sig selv på www.feriekonto.dk eller på TastSelv-telefon.

Det er blevet nemmere for lønmodtagerne i FerieKonto at få feriepengene udbetalt. Nu tager det kun fem dage at få sine penge, hvor det før tog op til ni dage. Og det er heller ikke længere nødvendigt at udfylde og indsende et fysisk feriebevis for at få sine feriepenge. Mange mennesker kommer til at spare tid med den nye, enkle løsning. I runde tal udsender FerieKonto 1,3 millioner feriebeviser og får 3,1 millioner indberetninger fra arbejdsgivere om året.

Enkel selvbetjening gør det nemt
Pensionsstyrelsen gennemfører nu sammen med ATP regeringens vision om, at udbetaling af feriepenge skal ske ved hjælp af enkel, digital selvbetjening.

Der er arbejdet intenst på at blive klar med løsningen, som var klar til brug den 15. januar 2011. En løsning, der gør det nemt at få sine feriepenge, og som sparer tid for mange mennesker.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg lægger vægt på, at mest mulig administration skal ske gennem digital selvbetjening:

- Vi skal gøre det nemt at betjene sig selv i Danmark. Det er et led i den offentlige strategi, at vi moderniserer og digitaliserer til gavn for borgerne. Selvbetjening på nettet giver fleksibilitet for den enkelte, og det har vi alle brug for i en travl hverdag. Samtidig effektiviserer vi den offentlige sektor. Derfor glæder det mig, at FerieKonto har afskaffet feriebeviset og indført en digital løsning i stedet, siger Inger Støjberg.

Farvel til feriebevis og frimærker
Den 1. marts vil omkring 650.000 kunder hos FerieKonto få et brev om, hvor meget ferie de har optjent, og hvad de skal gøre for at få pengene udbetalt. Og det er ganske enkelt: Enten skal man logge ind med sin NemID på selvbetjening på www.feriekonto.dk eller ringe til Tast-Selv-telefon på tlf. nr. 7011 0303. Så går feriepengene automatisk ind på NemKonto.

FerieKonto
Pensionsstyrelsen, som hører under Beskæftigelsesministeriet, er ansvarlig for administrationen af FerieKonto med teknisk administrativ bistand fra ATP.