Spring over hovedmenu

NYHED / 15-03-2011

Syv millioner kroner til at bekæmpe arbejdsløshed blandt nyuddannede

Unge med en frisk uddannelse i bagagen, der er målrettet den offentlige sektor, får nu ekstra hjælp til at komme i job.

I dag åbner beskæftigelsesminister Inger Støjberg for projektansøgninger til en pulje på syv millioner kroner til at nedbringe arbejdsløsheden blandt nyuddannede inden for den offentlige pleje- og servicesektor.
 
- Arbejdsløsheden blandt nyuddannede inden for den offentlige pleje- og service-sektor er fortsat lav. Alligevel kan en stram økonomi i mange kommuner få negative konsekvenser for de unge mennesker, som netop har afsluttet deres uddannelse. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi med puljen kan give en ekstra håndsrækning til nyuddannede sygeplejersker, folkeskolelærere og pædagoger, så de kan komme ind på arbejdsmarkedet og bruge deres kompetencer, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Brug for nye aktiveringstilbud
Puljen giver tilskud til jobrotationsprojekter eller projekter, som udvikler aktiveringstilbud, der er målrettet nyuddannede inden for sundhedsområdet, det pædagogiske område, det administrative område og undervisningsområdet.

Alle aktører i beskæftigelsesindsatsen – fx offentlige arbejdsgivere, jobcentre, a-kasser, faglige organisationer og andre aktører – kan indtil onsdag den 27. april 2011 kl. 12 søge om midler fra puljen.  

Puljen udspringer af trepartsaftale
Puljen udspringer af en aftale, der blev indgået den 10. november 2010 mellem regeringen, KL, Danske Regioner, LO, AC og FTF, om at forlænge den supplerende varslingsindsats og tilbud målrettet den offentlige sektor.