Spring over hovedmenu

NYHED / 14-04-2011

Rocker- og bandemedlemmer får skræddersyet vej ud af kriminalitet

Regeringen lancerer i dag en rammemodel for exit-programmer til bande- og rockermedlemmer, der ønsker en vej ud af miljøet.

Justitsministeren har sammen med beskæftigelsesministeren og socialministeren præsenteret en rammemodel for exit-programmer til bande- og rockermedlemmer, der ønsker en vej ud af miljøet.  

Styrket samarbejde mellem myndigheder
Med rammemodellen bliver der sat fokus på et styrket samarbejde mellem myndigheder. Det skal ske ved at etablere særlige exit-enheder, som kan målrette og skræddersy et exit-program for det enkelte bande- og rockermedlem. Bande- og rockermedlemmet, der ønsker en vej ud af miljøet, får tilknyttet én fast kontaktperson på tværs af myndighederne, og der indgås en detaljeret kontrakt, der tager udgangspunkt i hver enkelt persons individuelle behov og muligheder for så vidt angår uddannelse, arbejde, ny bopæl og behandling.

Støjberg: Et fast job er den bedste vej ud af kriminalitet
- Det at få et fast arbejde er den bedste vej ud af kriminalitet. Derfor er jeg glad for, at vi i dag kommer med en rammemodel for exitprogrammer, som kan motivere kriminelle til at droppe kriminaliteten og hjælpe dem videre i job og uddannelse. Vi skal for eksempel hjælpe unge ud på arbejdsmarkedet ved at skabe kontakt mellem unge og arbejdspladserne. På den måde hjælper vi unge kriminelle til at få fodfæste på arbejdsmarkedet, siger Inger Støjberg.