Spring over hovedmenu

NYHED / 06-06-2011

Job-ekspressen på vej til Tingbjerg

Onsdag den 8. juni besøger Job-ekspressen Tingbjerg. Her kommer repræsentanter fra små og store virksomheder i Danmark ud i lokalområdet og tilbyder jobsamtaler til unge ledige.

”Kom og få en jobsamtale med chefen for det hele”. Sådan lyder sloganet, når Job-ekspressen igen starter motoren og kører ud for at møde unge ledige i et af landets ghetto-områder. Job-ekspressen er et samarbejde mellem Beskæftigelsesministeriet og danske virksomheder, som gerne vil tage et socialt ansvar. Både beskæftigelsesminister Inger Støjberg og direktører og personalechefer fra store og små virksomheder i Danmark er med, når ekspressen holder ind næste gang i Tingbjerg.

Beboercentrum på Ruten i Tingbjerg får onsdag den 8. juni klokken 16.00 besøg af cirka 10 virksomheder, som er klar til at snakke med de unge om job og karriere og lave aftaler om jobsamtaler. Det vil blandt andet være muligt at møde ISS, Silvan, Falck, Dansk Supermarked, Novenco, NCC Roads A/S, KMH Metalvarefabrik og Bryggens Spisehus.

Odense og Århus har allerede haft besøg
Tidligere på året besøgte Job-ekspressen Vollsmose i Odense og Gellerupparken i Århus. Begge arrangementer var godt besøgt, og der blev lavet aftaler om over 200 jobsamtaler. I tiden efter er mange jobsamtaler afholdt i virksomhederne, og flere er resulteret i ansættelse og job.

”Det har været meget vigtigt for mig at få stablet besøgene på benene”, siger Inger Støjberg. ”Jeg har hørt unge fra ghetto-områderne sige, at de ikke kan få en jobsamtale. Og jeg har hørt unge sige, at de giver op på forhånd, fordi de ikke tror, de kan bruges til noget. Den opfattelse vil jeg lave om på med Job-ekspressen”.

Noget af succesen skyldes blandt andet, at virksomhederne og de unge fik mulighed for at mødes ansigt til ansigt, mener ministeren.

”Job-ekspressen handler om at sætte personlighed før postnummer, når man vælger hvilke potentielle medarbejdere, man gerne vil have til jobsamtale”, siger Inger Støjberg.

Job-ekspressen har et mål
Job-ekspressen blev den 27. maj en del af aftalen ”Ambitioner om mere”, som regeringen indgik med Dansk Folkeparti og Pia Christmas Møller. Et af aftalens mål er, at andelen af ikke-vestlige indvandrere og efterkommere i arbejde skal vokse med ti procentpoint, så 65 procent er i job i år 2020. Når Job-ekspressen ruller ud, er det et skridt på vejen til, at målet kan blive virkelighed.

Et andet initiativ, som ”Ambitioner om mere” støtter op om, er High:Five, som er et projekt, der også samarbejder med virksomheder. Her er målet at få unge, som er tidligere straffet, i arbejde. Når Job-ekspressen kommer til Tingbjerg, er High:five også med og klar til at tale med de unge, som møder op.