Spring over hovedmenu

NYHED / 19-01-2012

Unge blev sendt med bus ud i virkeligheden

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen var med, da unge arbejdsløse blev sendt med bus ud til virksomheder.

Slip de unge talenter løs – for fremtidens skyld. Det er sloganet i en ny stor kampagne, der skal få arbejdsløse unge i gang med en uddannelse eller i job. Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen var med, da kampagnen blev skudt i gang torsdag den 10. januar 2012.

For beskæftigelsesministeren er det afgørende, at unge kommer i gang med en uddannelse, så 1980’ernes store fiasko ikke bliver gentaget.

- Det er vigtigere at kunne noget end ikke at kunne noget. Det er vigtigere at kunne forsørge sig selv, end at andre forsørger én. Derfor er det også vigtigt, at I får en uddannelse, sagde Mette Frederiksen til de unge.

Efter ministerens peptalk, fyldte jobcenteret i Skelbækgade i København to busser med unge mennesker og kørte dem ud på virksomhedsbesøg. De unge skulle ud i virkeligheden. Og virksomheder skulle i kontakt med de unge mennesker. En ny, anderledes og inspirerende måde at møde hinanden på.

Unge skal finde deres talent
Kampagnen skal motivere unge til selv at finde og udnytte deres talent, så de kommer i uddannelse eller job. Samtidig skal den skabe kontakt mellem private virksomheder og de unge.

Baggrunden for kampagnen er, at ungdomsarbejdsløsheden er steget markant, siden krisen satte ind i 2008. Ser man på gruppen af unge af unge under 30 år, der er arbejdsmarkedsparate, er der lige nu godt 40.000 arbejdsløse. I sommeren 2008 var det 15.700. Unge mellem 25 og 29 år har i dag den højeste arbejdsløshed. 9,2 procent står uden job. Blandt alle aldersgrupper ligger arbejdsløsheden på 6,2 procent.

Bag kampagnen står Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland.