Spring over hovedmenu

NYHED / 24-02-2012

Dårlig form øger risikoen ved hårdt fysisk arbejde

Er man i dårlig form, øger hårdt fysisk arbejde risikoen for at dø af en hjertesygdom.

Hårdt fysisk arbejde øger risikoen for hjertesygdomme, hvis konditionen er dårlig, og muskelmassen er lav. Det viser en undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA), som har fulgt 4.938 mænd med arbejde i forskellige brancher i 30 år. Risikoen for hjertesygdomme skyldes blandt andet, at hårdt arbejde belaster kredsløbet i en sådan grad, at det ikke når at restituere til næste arbejdsdag. Det kan udvikle betændelsestilstande, åreforkalkning og hjertesygdomme. Derudover spiller livsstil og sociale forhold også ind i undersøgelsens resultater.

Hidtil har anbefalinger om fysisk aktivitet og træning været fokuseret på mennesker med stillesiddende arbejde, men denne undersøgelse viser, at det også er vigtigt for mænd med hårdt fysisk arbejde at holde sig i form i fritiden.