Spring over hovedmenu

NYHED / 08-05-2012

Depression kræver flest sygedage

Sygemeldte med depression er længst tid væk fra arbejdsmarkedet. Det viser en ny undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA)

Hvilken indflydelse har personlige, helbredsmæssige og erhvervsmæssige faktorer på, hvornår sygemeldte medarbejdere med mentale helbredsproblemer vender tilbage til arbejdet? Det har NFA netop undersøgt ved at følge 298 sygemeldte gennem et år.

Undersøgelsen viser, at sygemeldte med depression er længst tid om at vende tilbage til arbejdet, mens sygemeldte, som vurderer deres helbred til at være godt, vender betydeligt hurtigere tilbage. Ansatte i staten vender gennemsnitligt hurtigere tilbage til arbejdet end ansatte i kommunerne eller den private sektor.

En række faktorer har slet ingen indflydelse på, hvor hurtigt en medarbejder vender tilbage til arbejdet. Det drejer sig fx om smerter i ryg og nakke, arbejdspladsens størrelse og medarbejderens uddannelsesniveau.