Spring over hovedmenu

NYHED / 02-05-2012

Innovative arbejdsformer hitter i Norden

Fleksible og innovative måder at arbejde på er især udbredt i de skandinaviske lande. Det viser en ny undersøgelse fra EU's Institut for Arbejdsmarkedsstudier, Eurofond.

Medarbejderindflydelse, fleksible arbejdstider, efteruddannelse, økonomiske incitamenter og uafhængighed i arbejdet er nogle af de organisatoriske værktøjer, som en ny undersøgelse af europæiske arbejdspladser fra Eurofond har fokuseret på.

Undersøgelsen viser, at hele 64 procent af de danske arbejdspladser benytter sig af to eller flere af værktøjerne i hverdagen, mens kun ni procent slet ikke benytter nogen. Det placerer Danmark på en delt andenplads blandt EU's lande sammen med Sverige. På førstepladsen ligger Finland.

Undersøgelsen konkluderer, at efteruddannelse af medarbejderne kan måles direkte på virksomheders bundlinje, og at virksomheder med en høj grad af medarbejderindflydelse har et bedre arbejdsmiljø og færre personaleproblemer.