Spring over hovedmenu

NYHED / 11-06-2012

800 ekstra skal være voksenlærlinge

Mandag den 4. juni skød beskæftigelsesminister Mette Frederiksen og 130 medarbejdere fra a-kasserne og beskæftigelsesregionerne en ny voksenlærlingekampagne i gang. Målet er at oprette 800 ekstra voksenlærlingeaftaler til voksne over 25 år.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen ser alvorligt på tilhørerne og understreger:

- Voksenlærlingeordningen er ikke bare en ballon, der flyver for sig selv. Den er en del af en gennemtænkt strategi. En strategi, der handler om at flytte beskæftigelsesindsatsen fra noget meningsløst til noget, der giver mening.

Vi er i Høje Taastrup til åbningskonference for den landsdækkende voksenlærlingekampagne ”Bliv Klædt På”. Kampagnen er en del af regeringens ungeudspil til Finansloven for 2012, og baggrunden er den stigende ledighed blandt især unge. Målet for kampagnen er at få 800 ekstra lærlingeaftaler til voksne over 25 år.

- Og så skal vi blive bedre til at vurdere og omsætte de mange kompetencer, folk allerede har, tilføjer Mette Frederiksen.

Nej, voksenlærlingekampagnen handler ikke bare om uddannelse for uddannelsens skyld. Den handler helt pragmatisk om at lade folk få den opkvalificering, de har brug for, papir på kompetencerne og sikkerhed for fremtiden.

Ansvaret for, at kampagnen bliver en succes, ligger især hos de fire a-kasser, 3F, HK, Dansk Metal og DANA, som har indgået et forpligtende samarbejde med beskæftigelsesregionerne. Morten Kaspersen, der er formand for AK-Samvirke, forklarer:

- De ledige skal klædes godt på til den særlige udfordring, det er at blive voksenlærling. Og pæne ord gør det ikke alene. Derfor har vi givet håndslag på at lave aftaler mellem 800 virksomheder og ufaglærte voksne.

Nu mangler vi kun 799
Det er et håndslag, som beskæftigelsesminister Mette Frederiksen følger nøje. Det viser sig, da hun indtager talerstolen og lægger ud med at give et overblik over kampagnens status på dag ét.

- Her til morgen fik jeg en mail fra 3F om, at den første aftale netop er faldet på plads. En 46-årig kvinde er kommet i lære som serviceassistent.

Ministeren fortsætter:

- Ja, kloge folk siger, at man ikke skal blive for følelsesladet i politik. Men jeg kan altså få et kæmpe sug i maven af sådan en historie. Det er virkelig godt det her. Og det gør jo en mærkbar forskel for resten af den her kvindes liv. Nu mangler vi kun 799.

Voksne har livserfaring
Efter beskæftigelsesministerens oplæg er der tid til at summe over de udfordringer, den nye voksenlærlingekampagne giver.

- Fra tidligere kampagner har vi erfaret, at cirka 40 procent af de voksenlærlingeaftaler, der bliver indgået, vedrører ledige. De resterende bliver lavet for personer, der allerede er i beskæftigelse, fortæller Kurt Mikkelsen, som er fuldmægtig i Beskæftigelsesregion Midtjylland.

Det betyder altså, at det ikke bare handler om at skrue op for kadencen ude i a-kasserne. Det handler om at give netop andelen af de 40 procent ledige vokseværk. Og egentlig burde det være en smal sag, for voksenlærlinge er der gode erfaringer med, fortæller regionsdirektør i Falck, Sean Erik Bisgaard, som går på scenen over middag:

- De fleste voksenlærlinge har en masse erhvervserfaring med i bagagen, som de kan bruge på deres læreplads. Og så har de livserfaring, understreger han.

- Som ambulancefører kommer man ud i situationer, man aldrig har kunnet forestillet sig. Familietragedier. Sociale slagsider. Og så kan det godt være svært kun at være 21 år gammel.

Det er hjerteblod
Selvom arbejdsgiverne er glade for modne og stabile voksenlærlinge, så kræver det alligevel en stor indsats at finde de ekstra voksenlærepladser i en tid med økonomisk krise. Men tonen er energisk hos a-kasserne, som til slut fortæller om, hvordan de vil gå til opgaven. Og én ting er sikkert. Målet om at give 800 mennesker muligheden for at få papir på kompetencerne og nye muligheder er ikke blot en administrativ opgave. Det er vigtigt, det giver mening, og man kan mærke det helt ned i maven:

- Det er en alle tiders opgave, udbryder én.

- Og vi vil gøre alt for, at det lykkes, tilføjer en anden, mens en tredje stemmer i:

- Vi skal have løftet den her hamrende vigtige samfundsopgave! Det er hjerteblod.

Fakta om voksenlærlingeordningen
Voksenlærlingeordningen er et tilskud til virksomheder, der indgår en uddannelsesaftale med voksne i forbindelse med en erhvervsuddannelse.

For at virksomheden kan få tilskud, skal uddannelsen være inden for et område med gode beskæftigelsesmuligheder. Voksenlærlingen skal være fyldt 25 år og enten være uden en kompetencegivende uddannelse eller have en uddannelse, der ikke har været brugt i fem år. Desuden kan arbejdsløse, der ikke har haft et job i mere end ni måneder (seks måneder, hvis personen er under 30 år), blive voksenlærlinge.

Tilskuddet er 30 kr. i timen i op til to år. Dog er tilskudsperioden i en forsøgsperiode blevet forlænget fra to år til fire år for ledige unge, der begynder på uddannelsen som voksenlærling, når de er i alderen 25-29 år. Forsøgsperioden løber i to år fra 1. januar 2012 til 31. december 2013.

Fakta om voksenlærlingekampagnen
Som følge af aftalen om finansloven for 2012 mellem regeringen og Enhedslisten er der blandt andet iværksat en landsdækkende kampagne, der sigter mod at få indgået flere voksenlærlingeaftaler. Kampagnens primære målgruppe er de ufaglærte dagpengemodtagere over 25 år. Målet for kampagnen er, at 800 flere ufaglærte arbejdsløse kommer i voksenlære.

Kampagnen organiseres af Arbejdsmarkedsstyrelsen og beskæftigelsesregionerne i samspil med AK-Samvirke. Kampagnen gennemføres via a-kasserne for at udnytte deres tætte kontakt til virksomheder og ledige.

Der er lavet aftaler med fire a-kasser, som har taget ansvar for at få indgået de i alt 800 voksenlærlingeaftaler. De fire a-kasser, som er med i kampagnen, er 3F, HK, Dansk Metal og DANA.