Spring over hovedmenu

NYHED / 13-06-2012

Virksomheder er forbeholdne over for personer med psykiske lidelser

Kun godt halvdelen af de danske virksomhedsledere er parate til at ansætte personer med psykiske lidelser. Til gengæld vil tre ud af fire gøre en indsats for at fastholde en medarbejder, hvis han eller hun får psykiske problemer.

Kun 56 procent af de danske virksomhedsledere er åbne over for at ansætte en person med en psykisk lidelse. Det viser en undersøgelse, som Epinion har foretaget for Center for Aktiv Beskæftigelsesindsats (CABI), blandt 404 virksomhedsledere.

Når det kommer til allerede ansatte medarbejdere, som får en psykisk lidelse, er 74 procent af virksomhedslederne dog indstillede på at gøre en indsats for at fastholde personen på arbejdspladsen.

Dog kommer åbenheden over for medarbejdere med psykiske lidelser med et forbehold. Halvdelen af virksomhedslederne vil have mulighed for at kunne fyre en medarbejder med en psykisk lidelse, og 64 procent vil gerne have adgang til rådgivning.