Spring over hovedmenu

NYHED / 03-07-2012

Det betaler sig at investere i arbejdsmiljøet

Arbejdsgivere, der bruger penge på et godt arbejdsmiljø tjener investeringen ind igen og mere til. Det viser to store europæiske undersøgelser.

En investering i arbejdsmiljøet er en overskudsforretning for arbejdsgiverne. Det viser to europæiske undersøgelser, som blev offentliggjort på en EU-konference om arbejdsmiljø, som blev afholdt den 28.-29. juni i København.

Den ene undersøgelse er lavet af den tyske sammenslutning af forsikringsselskaber blandt 300 virksomheder fra hele verden. Virksomhederne blev bedt om at vurdere, om deres investeringer i arbejdsmiljø havde givet et afkast, og hvor stort afkastet var. Resultaterne viste, at hver gang en virksomhed havde investeret én euro i arbejdsmiljøet, fik den 2,2 euro igen.

Den anden undersøgelse er fra BenOSH, som er et europæisk forskningsprojekt om fordelene ved fokus på sikkerhed og helbred på arbejdspladsen. Undersøgelsen viste, at hver investering i arbejdsmiljøet tjener sig hjem 1.29 til 2.89 gange for arbejdsgiveren. Undersøgelsen viste også, at det er langt dyrere for de ansatte og for samfundet end for arbejdsgiveren, hvis ansatte bliver syge eller kommer til skade på arbejdet.