Spring over hovedmenu

NYHED / 03-07-2012

Døgninstitutioner og hjemmeplejen sætter gang i arbejdsmiljøarbejdet

Arbejdstilsynet har gennemført en særlig indsats i døgninstitutioner og i hjemmeplejen. Det har resulteret i, at knap ni ud af ti virksomheder efterfølgende har sat gang i arbejdsmiljøarbejdet.

Fra 1. februar til 31. december 2011 gennemførte Arbejdstilsynet en særlig indsats i daginstitutioner og i hjemmeplejen. Indsatsen blev gennemført, fordi ansatte i brancherne er særligt udsatte for at blive nedslidt. I alt 453 virksomheder fik et vejledningsbesøg og et efterfølgende kontrolbesøg, og erfaringerne viser nu, at knap ni ud af ti virksomheder har sat gang i arbejdsmiljøarbejdet, efter at Arbejdstilsynet har vejledt dem.

Især muskel- og skeletbelastninger og psykisk arbejdsmiljø har været i fokus under Arbejdstilsynets besøg.