Spring over hovedmenu

NYHED / 03-07-2012

To nye diagnoser kan nu anerkendes som erhvervssygdomme

Listen over skuldersygdomme, der kan anerkendes som erhvervssygdomme, er blevet udvidet med to diagnoser.

Arbejdsskadestyrelsen har sammen med Erhvervssygdomsudvalget udvidet listen over sygdomme, der kan anerkendes som erhvervssygdomme. Det betyder, at to skulderdiagnoser nu er tilføjet til listen: rotator cuff-syndrom, også kaldet impingementsyndrom, og gener fra eller forandringer i den lange biceps. Tilføjelserne gælder fra den 1. juli 2012.

Anerkendelsen af skulderdiagnoserne gælder for sygdomme anmeldt efter den 1. januar 2005. Det betyder, at en tidligere afvist sag om en skuldersygdom kan genoptages, hvis den er afvist på grund af en af de diagnoser, der nu er på listen over erhvervssygdomme.