Spring over hovedmenu

NYHED / 05-09-2012

Antallet af anmeldte arbejdsulykker er faldet

Siden 2006 er antallet af anmeldte arbejdsulykker faldet med 13 procent. Dog bliver mange arbejdsulykker slet ikke anmeldt.

Antallet af anmeldte arbejdsulykker er faldet stødt de seneste år. I 2011 blev der anmeldt 42.567 ulykker, hvilket er 13 procent færre end i 2006, hvor antallet var 48.702. Det viser en ny opgørelse fra Arbejdstilsynet. Antallet af arbejdsulykker med døden til følge er også faldet i perioden fra 66 i 2006 til 41 i 2011.
 
Arbejdsgivere har pligt til at anmelde en arbejdsulykke, hvis ulykken medfører, at medarbejderen ikke kan arbejde mindst én dag efter ulykken. En detalje, som er værd at tage med, når man ser på den positive udvikling i antallet af anmeldte arbejdsulykker. Undersøgelser fra Arbejdstilsynet skønner, at kun omkring halvdelen af de anmeldelsespligtige arbejdsulykker faktisk bliver anmeldt til Arbejdstilsynet.