Spring over hovedmenu

NYHED / 17-09-2012

Dårligt psykisk arbejdsmiljø øger risikoen for hjertekarsygdomme

Høje psykologiske krav og lav kontrol øger risikoen for, at medarbejdere får hjertekarsygdomme. Det viser en ny stor europæisk undersøgelse.

Store psykiske krav på arbejdspladsen og en lav mulighed for indflydelse og udvikling øger risikoen for hjertekarsygdom med 23 procent. Det konkluderer den hidtil største europæiske undersøgelse af psykosocialt arbejdsmiljø, hvor blandt andre Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) har bidraget.

197.473 medarbejdere fra Belgien, Danmark, Finland, Frankrig, Holland, Sverige og Storbritannien deltog i undersøgelsen og svarede i perioden 1985-2006 på en lang række spørgsmål om krav i arbejdet og mulighed for kontrol. Svarene blev koblet med data om hospitalsindlæggelse som følge af blodprop i hjertet eller død på grund af hjertekarsygdom.
 
Forskel i social status, alder, køn eller religion havde ingen indvirkning på risikoen for hjertekarsygdomme.