Spring over hovedmenu

NYHED / 03-09-2012

Ledige har kun pligt til at deltage i ét jobsøgningskursus

Det er slut med at ledige skal deltage i den samme type jobsøgningskurser flere gange. Ny bekendtgørelse præciserer de nye regler for ledige, der træder i kraft i dag.

Modtagere af dagpenge og kontanthjælp kan fra den 3. september 2012 kun få tilbud om at deltage i et jobsøgningskursus, hvis de ikke allerede har gennemført et sådant kursus inden for de sidste to kalenderår.

”Vi afskaffer fra i dag den endeløse række af jobsøgningskurser, som en del ledige har været udsat for. Det er endnu et skridt i retningen af en beskæftigelsespolitik, hvor vi satser mere på at give arbejdsløse reelle kompetencer, viden og uddannelse frem for at aktivere for aktiveringens skyld,” siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

De nye regler gælder standard jobsøgningskurser, hvor hovedparten af kurset handler om selvstændig jobsøgning, generel undervisning i at udarbejde ansøgninger og CV, deltage i ansættelsessamtaler og i at anvende elektroniske jobdatabaser.

De nye regler gælder ikke, hvis det drejer sig om tilbud, der består af individuelt tilrettelagt afklaring og vejledning, der understøtter den enkeltes jobsøgning. Det kan fx være et individuelt tilrettelagt coachingsforløb.