Spring over hovedmenu

NYHED / 08-10-2012

Illegal arbejdskraft: Ny it-løsning med skattekort hjælper arbejdsgivere

Ny it-løsning med skattekort skal forhindre, at arbejdsgivere ansætter illegal udenlandsk arbejdskraft.

Tredjelandsstatsborgere kan automatisk få et skattekort i Danmark, selvom de ikke har en gyldig arbejdstilladelse og derfor ikke har lov til at arbejde i Danmark. Det skyldes, at SKAT har pligt til at udstede skattekort til alle, der ønsker at arbejde i landet. Mange arbejdsgivere har derfor troet, at skattekortet også var bevis for, at udlændingen havde lov til at arbejde i Danmark, og har derfor i god tro ansat personen.

Ny it-løsning sikrer nu, at arbejdsgivere automatisk får besked om, at et skattekort til en tredjelandsstatsborger ikke er bevis for, at udlændingen har en arbejdstilladelse i Danmark. Arbejdsgiverne bliver samtidig gjort opmærksom på, at det er deres ansvar at kontrollere, at udlændingen har en arbejdstilladelse og dermed har lov til at arbejde i Danmark.

Løsningen fanger tredjelandsstatsborgere, som har fået et skattepersonnummer hos SKAT fra 20. september 2012. Et skattepersonnummer bliver givet til tredjelandsstatsborgere i forbindelse med at de får skattekortet, hvis de ikke er registreret i CPR-registret som bosiddende i Danmark.