Spring over hovedmenu

NYHED /

Manglende viden om aktivering af udsatte ledige

Når sagsbehandlerne i kommunerne tilrettelægger aktiveringstilbud for de mest udsatte kontanthjælpsmodtagere, gør de det lidt i blinde. For de ved ikke, hvilke tilbud der virker bedst. Det viser en ny undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI).

Arbejdsgangene i kommunerne er ikke tilrettelagt, så der bliver skabt ny viden om, hvilke tilbud der virker bedst for udsatte kontanthjælpsmodtagere, der ikke er arbejdsmarkedsparate. Derfor ender det ofte med, at det bliver lidt for tilfældigt, når sagsbehandlere skal aktivere udsatte kontanthjælpsmodtagere.

Generelt er det en udfordring, at der alle steder er problemer med koordinering og vidensdeling, når det handler om udsatte borgere med meget komplekse problemer.