Spring over hovedmenu

NYHED / 31-10-2012

Uddannelse kan ses på lønsedlen

Jo højere uddannelse, man har, des mere tjener man. Derudover har det også betydning for lønnen, om man arbejder i den offentlige eller den private sektor. Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

På det danske arbejdsmarked har lønmodtagere med forskeruddannelse i gennemsnit den højeste løn på 366,12 kroner i timen, hvorimod lønmodtagere, som kun har gennemført grundskolen, har en gennemsnitlig timeløn på 192,59 kroner.

Generelt tjener ansatte i den private sektor 7,4 procent mere end ansatte i den offentlige sektor. De personer, som er mest fordelagtigt stillet ved at arbejde i den private sektor, er lønmodtagere med en mellemlang videregående uddannelse. Her er løndifferencen mellem den offentlige og private sektor 26,3 procent.