Spring over hovedmenu

NYHED / 29-05-2013

Rapport samler op på jobcentre og a-kassers erfaringer med akutpakken

SFI samler i en ny rapport op på medarbejdere i jobcentre og a-kassers erfaringer med akutpakken.

Der er både positive elementer, men også udfordringer forbundet med at føre akutpakken ud i livet. Det viser en ny kvalitativ undersøgelse fra SFI, der har undersøgt, hvilke erfaringer medarbejderne i jobcentre og a-kasser har haft med den særlige indsats over for ledige.

Med akutpakken, der blev vedtaget i august 2012, skal jobcentre og a-kasser udover den ordinære indsats udføre en særlig indsats over for ledige, der er ved at opbruge deres ret til dagpenge. Det betyder blandt andet, at ledige skal tilbydes et intensivt forløb med støtte til jobsøgning og hjælp til at komme i jobrotation, uddannelse, praktik eller løntilskud.

Ifølge medarbejderne er en af de vigtigste indsatser i akutpakken, at den ledige får tildelt en personlig jobformidler, da det øger kontakten mellem jobcentret og den ledige. Ligesom muligheden for at holde fællessamtaler mellem den ledige, dennes a-kasse og jobcentret vurderes som positiv.

Medarbejderne ser dog også nogle væsentlige udfordringer ved akutpakken. Herunder at pakken kom for sent, at der har været for kort tid til at implementere den, og at der er få jobåbninger.

Rapporten bygger på interviews med 28 jobcentermedarbejdere og ti medarbejdere fra a-kasser, der er foretaget i december 2012 og januar 2013.