Spring over hovedmenu

NYHED / 03-07-2013

Virksomheder kan nu få påbud for dårligt psykisk arbejdsmiljø

1. juli trådte nye regler i kraft, så virksomheder, der overtræder reglerne inden for psykisk arbejdsmiljø, får et påbud med det samme. Det sker for at ligestille fysisk og psykisk arbejdsmiljø.

Fra 1. juli 2013 får virksomheder også et påbud, når Arbejdstilsynet finder overtrædelser i det psykiske arbejdsmiljø. Det sker, fordi nye regler ligestiller det fysiske og psykiske arbejdsmiljø i forhold til afgørelsesmetode.

Tidligere fik virksomheder en såkaldt ”afgørelse om psykisk arbejdsmiljø”, når der var problemer med det psykiske arbejdsmiljø. Med de nye regler er der ikke længere nogen særskilt procedure i sager om psykisk arbejdsmiljø.

Samtidig træder nye regler om rådgivningspåbud i forhold til psykisk arbejdsmiljø i kraft. Det betyder, at det udelukkende er påbud om mobning herunder seksuel chikane, der kan udløse et rådgivningspåbud.

Ligestillingen af fysisk og psykisk arbejdsmiljø er et af de initiativer, som beskæftigelsesminister Mette Frederiksen lancerede i august 2012, for at sikre et bedre psykisk arbejdsmiljø på danske arbejdspladser.

Særskilte tilsyn med det psykiske arbejdsmiljø
Fra 1. april 2013 begyndte Arbejdstilsynet at gennemføre tilsyn, hvor det udelukkende har fokus på det psykiske arbejdsmiljø. Tilsynene bliver kun gennemført inden for nedslidningstruede brancher og jobgrupper, hvor medarbejderne er udsat for særligt store psykiske belastninger, fx som følge af risiko for vold og trusler.

I 2013 gennemfører Arbejdstilsynet tilsyn med det psykiske arbejdsmiljø i fængsler, på plejehjem og inden for hjemmehjælpsområdet.