Spring over hovedmenu

NYHED / 08-10-2013

Danskeres færdigheder er kortlagt i ny stor international undersøgelse

Voksne danskeres læsefærdigheder ligger under gennemsnittet. Til gengæld er danskerne skarpere til regning, hvor Danmark indtager en 7. plads. Det viser en ny stor international undersøgelse, som OECD har fået gennemført i 24 lande.

Omkring hver sjette dansker eller hvad der svarer til 600.000 personer i alderen 16-65 år har mindre gode læsefærdigheder. Dermed ligger Danmark på en 14. plads og under OECD-gennemsnittet i læsning. Derimod klarer danskerne sig bedre end gennemsnittet, når det handler om regning, hvor Danmark indtager en samlet 7. plads.

Det er et udpluk af hovedresultaterne fra en omfattende undersøgelse af den voksne befolknings basale færdigheder i læsning, regning og problemløsning med IT samt deres brug af disse færdigheder - og andre kompetencer - på jobbet og i fritiden. OECD står bag undersøgelsen, som er gennemført i 24 lande.

Når det kommer til IT-færdigheder viser undersøgelsen, at danskerne i høj grad bruger it i det daglige, men at der også er en stor gruppe voksne i Danmark, der har svært ved at løse opgaver ved brug af it.

I Danmark har 7.300 personer i alderen 16-65 år deltaget i undersøgelsen, som SFI har udført.