Spring over hovedmenu

NYHED / 02-10-2013

Job mindsker barrierer ved funktionsnedsættelse

Personer med en funktionsnedsættelse, der har et job, deltager i højere grad i samfundslivet end personer uden tilknytning til arbejdsmarkedet, viser ny SFI-rapport.

Tilknytning til arbejdsmarkedet har positiv betydning for deltagelsen i samfundslivet for personer, der har en funktionsnedsættelse. Det fremgår af en ny rapport fra SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd.

SFI har undersøgt personer i alderen 16-64 år med både fysisk og psykisk funktionsnedsættelse og deres deltagelse i samfundet, hverdagsliv og levevilkår. Knap 19.000 har deltaget i undersøgelsen.

Mens mange oplever, at det kan være vanskeligt at deltage i hverdagslivet på lige fod med andre, når det kommer til aktiviteter i byrummet og personlige relationer, er der ikke i samme grad barrierer, når det kommer til aktiviteter med mere faste rammer, herunder også at gå på arbejde.

Særligt viser undersøgelsen, at det at være knyttet til arbejdsmarkedet og have et tæt forhold til familien, øger deltagelsen i samfundslivet.