Spring over hovedmenu

NYHED / 04-11-2013

Psykisk sårede veteraner kan se frem til erstatning

Veteraner med PTSD, der tidligere har fået afvist deres sag, kan se frem til erstatning. Partierne bag forsvarsforliget har i dag indgået aftale om finansieringen af de ekstra udgifter til erstatninger.

Veteraner med PTSD, der længe har kæmpet om at få anerkendt deres psykiske lidelser som en arbejdsskade, kan nu se frem til erstatning.

Partierne bag forsvarsforliget har indgået aftale om finansieringen af de øgede udgifter til erstatninger til veteraner, der har fået PTSD som en konsekvens af at have været udsendt. Samlet er der afsat en ramme i perioden 2013-2017 på cirka 450-500 millioner kroner til de veteraner, der tidligere har fået afvist deres sag.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen siger:

- Det er vigtigt, at lønmodtagerne her i landet kan gå trygt på arbejde – og at man er sikret den nødvendige støtte, hvis ulykken alligevel skulle ske. Det gælder ikke mindst vores soldater, der har været udsendt i dansk tjeneste. Jeg er derfor glad for, at vi fik igangsat udredningen om PTSD, og vi nu har den nødvendige viden, så vores veteraner med PTS kan få den anerkendelse, som de i årevis har higet efter.