Spring over hovedmenu

NYHED / 15-05-2014

Kontrol med metrobyggeri skærpes

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen skærper tilsynet med byggeriet af Metrocityringen efter problemer med arbejdsmiljøet og et højt antal arbejdsulykker.

Metrobyggeriet har store og vedvarende problemer med arbejdsmiljøet, og antallet af arbejdsulykker i forbindelse med byggeriet af Cityringen er en tredjedel højere end gennemsnittet inden for bygge- og anlægsbranchen. Derfor skærper beskæftigelsesminister Mette Frederiksen nu tilsynet med arbejdet.

Det betyder, at antallet af tilsynsførende fra Arbejdstilsynet i en periode på tre måneder oprustes fra tre til fem fuldtidsansatte. Er sikkerheden ikke forbedret herefter, vil den forstærkede indsats blive forlænget yderligere.

Siden byggeriet af Cityringens tunneller og stationer gik i gang i 2011 og frem til april i år, er der givet 358 reaktioner. Problemerne med sikkerheden og det høje antal ulykker fik i efteråret 2013 Arbejdstilsynet til at opruste fra to til tre fuldtidsansatte, der udelukkende fører tilsyn med metrobyggeriet. Det er det tilsyn, der skærpes yderligere med den nye indsats.