Spring over hovedmenu

NYHED / 14-08-2014

Ledige kommer hurtigere i arbejde efter jobrotation

Jobrotation har en positiv beskæftigelseseffekt for ledige uden en erhvervskompetencegivende uddannelse, fastslår ny analyse fra KORA.

Ledige, der som jobrotationsvikarer, udfylder et hul, mens en fastansat er på efteruddannelse, kommer hurtigere i job end ellers, viser ny analyse, som KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, har lavet for Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

En ledig kan ansættes som vikar, og virksomheden kan få dækket lønudgifterne med en særlig jobratotionsydelse, mens en fastansat bliver sendt på efteruddannelse. Sker det, viser analysen, at den ledige i gennemsnit kommer to-tre uger hurtigere i arbejde, end hvis de ikke havde deltaget i jobrotation. Samtidig er sandsynligheden for, at den ledige stadig har et job efter to år øget markant.

Analysen viser også, at de positive effekter primært ses på offentlige arbejdspladser og blandt ufaglærte. Virkningen er desuden størst for ledige, der har haft under et halvt års sammenhængende ledighed.