Spring over hovedmenu

NYHED / 27-10-2014

Præciseret praksis for hudkræft som erhvervssygdom

Erhvervssygdomsudvalget har blandt andet præciseret, hvilke former for hudkræft der kan anerkendes som en erhvervssygdom, hvis man bliver syg efter at have været udsat for store mængder sollys på sit arbejde.

Erhvervssygdomsudvalget har præciseret, hvilke former for hudkræft, der er omfattet af fortegnelsen over erhvervssygdomme. Derudover har udvalget defineret, hvilke krav der gælder, for at kræftformen kan anerkendes som en erhvervssygdom.

Præciseringen betyder, at både almindelig hudkræft og også forstadier til hudkræft er omfattet af fortegnelsen. Hudkræft tæller både basalcellekræft, pladecellekræft og modermærkekræft.

For at hudkræft kan anderkendes som en erhvervssygdom, skal den tid man udsættes for sollys på sit arbejde være 40 procent højere end den, man udsættes for privat. Når det kommer til modermærkekræft ses der også på, om man har været solskoldet enten privat eller på arbejde, da det øger risikoen for modermærkekræft.